Alla inlägg under december 2011

Av Anna Bergman - 6 december 2011 17:31

  

Imorse var jag på min morgonpromenad och äntligen har det kommit lite snö på backen. Man får vara glad för det lilla och hoppas att det behagar stanna ett tag nu. Det behöver verkligen inte komma lika mycket snö som det gjort de senaste vintrarna, men sådär så backen täcks är hur bra som helst tycker jag. Då slipper man allt grus och sand som dras in och det ser bara så mycket finare ut i naturen.  Det var iaf väldigt uppfriskande med någon minusgrad ute, strålande sol och knarrande snö under skorna då jag gick skogsrundan. Härligt med en sådan start på dagen.


I eftermiddag har jag suttit med kartläggningen som jag skulle ha gjort igår egentligen. Nu har jag bara en punkt kvar att skriva om så jag tror jag kommer klara min deadline idag ;) Förutom pluggande har jag varit en sväng på stan och sett på några serier som det kommit nya avsnitt av. Anders har tidig träning idag så när han kommer hem tror jag minsann vi ska värma på lite glögg och ha kvalitetstid med varandra. Inte många vakna minuter man hinner se honom dessa bandytider. Igår hade dom som nämnt match mot GAIS vilket även den slutade med tråkig förlust. Imorgon är det dags för match mot Kungälv och jag hoppas och kommer hålla tummar jag kan för vinst. Det behövs nu. Vore skönt med några poäng nu.

 

Nu ska jag fortsätta skriva lite så jag blir klar någon gång!

Ha en trevlig kväll! Kram till alla er där ute. 





Av Anna Bergman - 5 december 2011 18:42

Snart är veckans första dag avklarad och jag har inte riiiiiiktigt fått gjort det jag hade på agendan. Nämligen att skriva en kartläggning på en elevs läsning. Har iaf börjat och tänkte skriva lite ikväll då Anders ändå är i Göteborg för match mot GAIS. Jag hade idag som min deadline, men är ledig imorgon också så jag skjuter upp det till morgondagen istället :) Uppsatsen skall inte vara inne förrän på fredag så tid finns det iaf!


Vad jag pysslat med istället för skrivandet är egentligen ingenting. Jag har varit på långpromenad, pysslat lite här hemma och fortsatt med julklappsinköpen. Listan blir bara kortare och kortare nu. Skönt! Även fast det är lite tjusning med "sistaminuten julklappar".


Nu ska jag tina upp lite bröd och värma mig en kopp te som får bli min kvällsmat framför elitrapporten på datorn :)

Ha en trevlig kväll allesammans.

Av Anna Bergman - 5 december 2011 18:32

Många barn och ungdomar idag utsätts för det ena och det andra. Det är en tuff värld att växa upp i med omgivningens alla krav. Mobbning är en av många saker som tyvärr är alltför vanliga i dagens samhälle. Det är även något som jag i min blivande yrkesroll kommer ha NOLL TOLERANS mot och som jag kommer arbeta fullt ut med att försöka förebygga. Det är bland det värsta jag vet att se barn och ungdomar fara illa.


Idag när jag satt och läste några bloggar så kom jag över detta youtubeklipp. Det berörde mig och jag vill därför visa detta för er. Tänk på att DU kan göra skillnad i andra medmänniskors liv, genom bara ett litet hej, ett leende eller bara genom att visa att DU ser personen. Det lilla gör så mycket.


Av Anna Bergman - 4 december 2011 20:58

Idag har vi fått tända andra ljuset i adventsstaken. Julen närmar sig med stormsteg. Mysigt tycker jag :)

 

Helgen har sprungit förbi. Igår åkte vi förbi till Malin och Richard för en snabb "spontanvisit", vilken slutade med en helkväll hemma hos Wallin/Kampering/Gustafsson. Trevlig lördagkväll med andra ord. Idag har vi tagit sovmorgon, ätit en god frukost och sedan styrt kosan mot Överby där många julklappar blivit inhandlade under dagen. Så skönt att göra bort detta i god tid. Efter Överby åkte vi och handlade och sedan lagade vi tacopaj och har sedan dess bara suttit i soffan och tittat på det ena programmet efter det andra. Shopping tar på krafterna :)


Nu ska vi slå igång en film och bara fortsätta slappandet.


Avslutar med att säga STORT GRATTIS till min kusin Robert som idag fyller 20 år!


 


Hoppas du haft en fin dag! Många kramar från oss!


Av Anna Bergman - 3 december 2011 11:32

Julbordet var väldigt gott, dock kommer törsten smygandes in efteråt. Jösses vad jag fick dricka vatten då vi kom hem :) Den efterföljande bowlingen gick inte bra för min egna del, dock kom mitt lag på pallplats. Kul det iaf :)


I onsdags gjorde jag en kartläggning på en elevs läsning och på kvällen hade jag mattekursen. Har även fått Godkänt på en inlämning i matten, så nu är det bara tentan kvar i den kursen. Skönt. I torsdags hade vi föreläsning och efter det stannade vi i studiegruppen kvar och analyserade barntexter, vilken jag skrev klart på torsdageftermiddag och mailade in till läraren. Även det var ett moment som man nu kan bocka av. I torsdagskväll bakade jag för första gången i mitt liv MATBRÖD. Det blev hederliga småfrallor - och goda var dom också :)


  

Äntligen helg.


Helgen började trevligt med studiegruppsarbete och fika hemma hos Anna, vi är nu klara med både det skriftliga arbetet samt den gestaltande redovisningen. Dock avslutades dagen lite tråkigt med en tung förlust för IFK mot Tillberga. Men men, ny match på måndag så det är bara att bryta ihop och komma igen. När Anders kom hem efter matchen åt lite frukt och såg IDOL.


 


Nu är Anders på träning och jag sitter i soffan och har sett nyhetsmorgon. Älskar nyhetsmorgonprogrammet på helgerna. Tycker Jesper som har hand om det är toppen. Idag har vi inga planer. Skulle tippa på att det blir en eller två koppar glögg ikväll iaf!


Tredje december och regnet ööööser ner. Riktigt ruskhöstväder är det idag. Konstigt.

Svårt att få julkänslor i detta väder.

Hoppas ni får en fin dag!

Kram från mig

Presentation


Take the time to smell the roses...

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Fråga mig

3 besvarade frågor

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards