Alla inlägg under april 2008

Av Anna Bergman - 14 april 2008 10:25

På framsidan av båda lokaltidningarna finns idag bilder på denna söta lilla mörkhåriga flicka med glasögon och ett leende. Några sidor in i tidningen får man se en bild på en man som i min värld just nu är den mest vidriga människa som någonsin existerat. Lås in honom och kasta bort nyckeln. Detta fall har berört mig så fruktansvärt illa. Jag kan inte se bilden på Engla utan att få en stor klump magen. Tänk att den mannen som tagit hennes liv fortfarande kan leva med sig själv. Sjuk människa. Det som nästan är ännu värre är ju det faktum att han i åtta års tid tigit om att han mördat ännu en kvinna. En kvinnas död som det stod om i tidningarna än i dag. Hur kan man gå runt på gatorna å läsa dessa artiklar och låtsas som om ingenting hänt. I Pernillamordets utredning fick polisen in ett tips för cirka fem månader sen om denna man. Ingen vidare utredning gjordes.  


Frågan som alla ställer idag är ju då denna. Om polisen gått vidare med detta spår, skulle Engla fortfarande vara i livet då?


Fem mil utanför stan bor detta avskum. Det som gör att man mår extra rentutav illa av allt detta är att det hade lika gärna kunna hända en själv. Utan den människa som fotat denna röda saab, hade denna man fortfarande gått fri.  

Mina tankar går idag till Englas anhöriga, men även till Pernillas familj som äntligen förhoppningsvis kan få ett slut på deras funderingar.


Av Anna Bergman - 10 april 2008 16:19

Denna gamla dam satt på sin trappsten, så jag gick fram till henne och sa ' Du ser verkligen lycklig ut! Vad är hemligheten för ett långt lyckligt liv?'


'Jag röker tio stora cigarrer varje dag', sa hon, 'och innan jag går till sängs röker jag ytterligare en stor cigarr. Jag har ätit snabbmat hela mitt liv, och jag dricker 5 flaskor wiskey varje vecka.
På helgerna käkar jag lyckopiller, och jag motionerar aldrig.'

'Otroligt, fantastiskt', svarade jag. 'Hur gammal är du?'

'Tjugofyra', svarade damen!

Haha klockren tyckte jag denna var. Har drygt ett år på mig. Lika bra att börja med en gång. Fest ikväll med jobbet och imorgon asvlutning med BS... Nu kör vi så det ryker!!


Av Anna Bergman - 9 april 2008 09:17

Ja idag snöar det. Förra veckan var de 13 grader varmt och sol. Herreguuuuud. Vad håller han på med där uppe? Kan han inte bara låta oss få ha våååår så att sommaren kommer fortare:) Vill ha sol, värme, bara ben och solbränd hy nu nu nuuuuuuuuuuuuuu.


Men jag får väl nöja mig så länge med snö på backen, blöta kläder, grådassig hy och fel hårfärg.  

Av Anna Bergman - 9 april 2008 09:04

Fredagen avslutades med en snabbrunda på stan med Anders, beställde hem ett par bågar på Synsam för provning. Sen efter det gick vi hem, Anders tränade och jag plockade lite hemma och la mig på soffan en stund. På väg hem från träningen hade Anders handlat med lite Thai-mat som vi avnjöt innan gästerna kom kring 19,30. Mycket surr och några flaskor vin och ost och kex intogs tillsammans med Elin, Jonas, Cathrine och Stefan.


På lördag var vi en sväng på stan. Lunchade på Kopparhatten med en massa. Promenerade hem, såg på film med Cathrine meddan grabbarna tränade. Middagen åt vi hos Elin och Jonas tillsammans med lunchsällskapet! Vandrade hemåt kring två halv tre och somnade gott efter det.


Söndag morgon, eller om man nu kan kalla de morgon fortfarande, klev jag upp kring halv ett. Haha, längsta sovmorgonen på huuuuuur länge som helst. Men välbehövlig. En promenad hann vi med, åkte och handlade och lagade Tacos till middag och kikade på film innan John Blund gästade oss ännu en gång.


Det var den helgen det!  

Av Anna Bergman - 3 april 2008 11:43

Det har varit dåligt med uppdateringar, jag vet. Men har haft APMYCKET att göra på jobbet i veckan. Idag är första dagen som jag kan sitta ner mer än 10 minuter åt gången! Och meningen med att jobba är väl faktiskt att man ska jobba och inte blogga. Eller:)?


Vad har hänt då? Ja, träningen går bra. Har sen sist varit ute och sprungit två gånger och lite sånt. Ikväll blir de promme med Anders och Kiddan och efter det en sväng på gymmet. Har även låtit bli chocolatechipcookiesarna på fikastunderna på jobbet. Och ni som känner mig väl vet att jag verkligen älskar såna. Chokladkakor och chokladbollar är mina svagheter på caféer:)


Igårkväll såg vi på fotboll med Stefan och Cathrine, eller ja killarna såg fotboll och jag och Cathrine pratade på om andra mer trevligare saker än det! Har aldrig fattat tjusningen med att se på sporter där man inte känner någon som spelar? Haha..Vilken sportmänniska jag är. Nää tacka vet jag Greys anatomy och Desperate housewives. Där pratar vi riktig TV.


Just nu sitter jag och surrar med Mia på MSN. Löser lite världsbekymmer och funderar över hur sjutton jag ska få mig en lyxtoast från Myggan till lunch. Inser ganska snabbt att det inte kommer hända så det blir nog kräft-och räkpastan från igår som kommer mätta mig efter lunchrastningen av chefen. Vi får inte glömma bästa lunchundehållningen förresten. Hem till gården. Ja ni hörde rätt Hem till gården. Men nu är de närmast hem till Slaggatan som gäller! :)






Av Anna Bergman - 3 april 2008 11:42

Man hinner knappt komma därifrån så är det bokat om på nytt.


Valborgshelgen kommer att spenderas i Kalix, åker hem sent den 29/4 och hemresan går 4/5. Lovely.


Då vet Ni!




Av Anna Bergman - 1 april 2008 18:51

Det är något som händer med mig under storhelger. Speciellt då jag åker hem till Kalix ,som gör att jag tappar motivationen att träna. Kan kanske bero på att det alltid serveras god mat, mamma har bakat, och både kylskåpet och skafferiet är fyllt av godsaker och i brist på annat tar man en titt i det ena och det andra då och då under dagen vilket alltid resulterar i något slags intag. Jag får liksom för mig att det inte gör något när det är helg. Man får äta och kan äta hur mycket man vill utan att det ger något resultat när det är helg. HA HA åt mig. TYVÄRR fortsätter detta beteende då jag kommer hem till Falun också. Jag  glömmer bort mitt nyttiga liv fyllt av träning och fullkornspasta och matlagningsgrädde med 4% fetthalt. Hallåååååååååååååå nu är det skärpning som gäller. Och jag har börjat ta tag i det idag. Har varit ute och sprungit efter jobbet och kört lite övningar hemma. Vi får väl se hur länge de håller i sig.


Hejja på mig nu, annars kommer det sluta med att jag sitter och vräker i mig en Marabou non stop chokladkaka varje kväll igen, och det går ju inte...Sommaren närmar sig med storsteg!


Sa jag förresten att vi har strååålande sol just nu och 13 grader varmt?

Presentation


Take the time to smell the roses...

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Fråga mig

3 besvarade frågor

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards