Alla inlägg under augusti 2008

Av Anna Bergman - 13 augusti 2008 20:29

Hej hej,


Idag har solen och regnet avlöst varandra soom vanligt.


Vaknade iaf av mammas ljuva stämma i telefonen, som avlöstes av en pratstund med min kusin Malin som berättade om deras nya hundvalp som de ska hämta i Göteborg nästa helg, vilket resulterade i att de kanske kommer förbi oss redan på fredag och sover över till lördagen, skulle vara himla skoj=)


Efter dessa samtal fick Kiddan sin morgonpromme och efter det hoppade jag in i duschen. Då Anders kommit hem från gymet åkte vi senare ut till Överby för att inhandla diverse födelsedagspresenter och storhandlade på ICA Maxi inför helgen. Mia har beställt plankstek till middag så det är bara att lyda :)


Nu sitter vi och väntar på att Hellboy 2 ska bli klar, så det blir kvällens nöje, om nu Anders vaknar till liv, han ligger här på soffan och tar sig en tupplur så här på kvällskvisten, väldigt bra tid på dygnet för det!


Trevlig kväll!!

Av Anna Bergman - 12 augusti 2008 19:10

På fredag får vi finbesök. Då kommer Mia hit och hälsar på över helgen, ska bli jätteroligt, har mycket att ta igen eftersom vi inte träffat henne knappt något alls under sommaren! så nedräkningen har börjat.. 2 dagar kvar :)

 


Idag har vi haft hyffsat väder, iaf fram tills nu på eftermiddagen, då kom det dagliga regnet! Men vi hann iaf på en cykeltur innan regnet kom den här gången! Nu ska jag sätta igång med middagen, blir någon laxvariant med någon slags improviserad räkröra över. Har ätit en jättegod variant hemma hos mamma och pappa en gång så ska efterlikna den lite hade jag tänkt, kanske med lite lättare produkter dock:)


Hej så länge!!

Av Anna Bergman - 11 augusti 2008 20:08

Solen kom och motivationen kom, det resluterade i en springtur och lite situps. Så nu känner man sig fräsch:) Väntar på Anders som strax kommer hem från träningen. Då blir de Tagliatelle med bolognese till middag, hittade recpetet på internet för är så less på den egna köttfärsåsen man gör varje gång, smakar alltid likadant, dock har jag tillsatt lite egna grejer i denna köttfärssås. gillar att experimentera lite med maten med det luktar gudomligt gott iaf om man får säga det själv får bara hoppas att det smakar lika gott som det luktar=)


Här kommer receptet om det är någon som vill testa:


  • 300 g mager nötfärs
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 hackad rödlök
  • 2 rivna morötter
  • Skivade färska champinjoner
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk chilisås
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl rött vin
  • 1,5-2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • oregano
  • timjan
  • färsk basilika
  • salt och pepparmix

Fräs vitlök, rödlök och riven morot någon minut. Tillsätt färsen och stek ytterligare ett par minuter tills den är riktigt brynt. Tillsätt champinjonerna, sedan tomatpuré, krossade tomater, buljongtärning, kryddor och salt och peppar, efter det vinet och vattnet. Låt det sedan puttra ca 20 minuter och sedan är de klart:)


Av Anna Bergman - 11 augusti 2008 17:04

I fredags var vi på MIO och kikade runt litegrann, hittade ett soffbord som vi tänkt köpa i vitt på rea fast som ek i utförandet, men vi slog till på över halva priset och åkte sedan till färgaffären och köpte blank vitfärg och så satte Anders igång och målade, resultatet blev superbra. Väntar nu bara på att färgen ska torka, man skulle inte börja använda möbeln förrän drygt en vecka efter man målat så att färgen får torka in ordentligt! På kvällen lagade vi god midag och delade på en flaska rödvin i soffan framför en film med lite godis som tilltugg!


Lördagen bestod av en cykeltur på förmiddagen i solen som efter halva svängen svängde om och resulterade i katastrofalt ösregn. Lagomt blöta kom vi till slut hem och bytte om och kilade ner på stan en snabbis. På kvällen hade vi lite fest hos oss, väldigt trevligt och många diskussioner angående en socke som en av tio påstod var gul medan alla andra menade att den var grön. Haha...Slutade med att ingen gav sig och diskussionen kommer säkerligen upp nästa gång de sockarna skymtas=) haha....


Igår tog vi sovmorgon, Anders gick och tränade en sväng medan jag kikade på film med Kiddan i soffan, lagade thaimat till middag och hade för övrigt en allmänt slö dag. Kring 22,40 eftersom ingen av oss var speciellt trött, slog vi igång nya Batman- Herrejösses vilken bra film, skulle kunna se den om och om igen. Haha det är något med Batmanfilmerna som gör mig fången. När jag var liten och skulle få hyra film, hyrde jag alltid samma film Läderlappen och Jokern, gissa om mamma och pappa var less att se den där ett tag:) Men men, Batman har tydligen satt spår i mig. Även var Batman en populär lek för mig och mina kompisar. Självklart ville jag alltid vara Catwoman men jag hade ett villkor; att hon skulle bli snäll i slutet.


Så var det måndag igen......


Idag har vi faktiskt varit på MIO igen, denna gång har vi beställt en ny soffa som levereras om cirka fyra veckor! Nu är det bara en svart ryamatta och eventuellt någon slags fåtölj till vardagsrummet som saknas för att göra rummet komplett :)  De resterande timmarna för denna dag kommer nog inte innefatta speciellt mycket. Se på tv, laga middag och eventuellt en springtur om det slutar regna och om jag samlar nog med mod till det:)




Av Anna Bergman - 3 augusti 2008 19:08

Förändringar i köket:-)

Av Anna Bergman - 3 augusti 2008 18:52

Idag bestämde vi oss för att utforska trakterna runtomkring så väl i bilen styrde vi kosan mot Marstrand som ligger dryga timmen från oss med bil, När vi parkerat bilen tog vi färjan över till ön där vi avnjöt en härlig räksallad i solen och promenerade runt på och kollade in den ena fina båten efter den andra, himla mysigt! På hemvägen stannade vi till på Laxbutiken där av köpte färska laxfiléer som nu osar gott från ugnen.

Annars har helgen varit lugn, fredagen spenderade vi först å främst på klipporna i solen och sedan på kvällen åkte vi förbi en sväng till Rickard där de var ett gäng och grillade. Igår var vi mest hemma, tog en promenad och köpte lite godis som vi mumsade i oss framför teven på kvällen.


Nu ska jag springa iväg till potatisen och sätta såsen på värmning, hör hur det smattrar mot spisen!


Hej så länge!!

Presentation


Take the time to smell the roses...

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Fråga mig

3 besvarade frågor

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards