Alla inlägg under november 2009

Av Anna Bergman - 17 november 2009 23:36

Att skriva om detta är något som jag själv känner hjälper mig att bearbeta vad som hänt. Ni får själva välja om det är något ni vill läsa eller inte.


Imorgon, eller om några timmar, är det en vecka sedan han somnade in och som jag skrivit tidigare så kommer saknaden och sorgen i vågor. Man blir ständigt påmind över vad som hänt av olika saker som sker runtomkring, av fina ord från andra och minnen. Vardagliga saker som att jag i telefonen har inskrivet "Farmor & Farfar" när jag skall ringa dit är en sak som kommer vara svår att någonsin ändra på. Hur skall jag någonsin kunna ta bort "Farfar" från det? Att jag inte kan skriva in honom i julklappslistan. När jag uppe i Kalix berättar att jag ska gå över till "Farmor och Farfar".


Jag tycker det här är otroligt jobbigt. Hur skall det då inte kännas för min farmor, som haft ett lyckligt liv tillsammans och varit gift med honom i 57 år? Hur skall det kännas för min pappa och farbror som förlorat sin pappa? Han har ju alltid funnits där. Hur vänjer man sig med att en människa inte plötsligt finns med oss längre?


Jag hittade på en annan blogg denna text som är nedanför och tyckte den var så fin och kan vara till en hjälp att läsa när man har det lite tungt....


Av Anna Bergman - 17 november 2009 19:02

Hej hopp!


Idag har jag spenderat i stort sett hela dagen sittandes i skolbänken. Två föreläsningar har jag tagit mig igenom innan det var dags att äntligen få åka hemåt. Fick skjuts hem av Sandra och det tackar jag hjärtligt för. Skönt att slippa bussen:)


Väl hemma tog jag en promenad med Kiddan och efter det har jag hamnat här framför datorn ett bra tag. Borde läsa lite kurslitteratur, men är ledig imorgon så jag får ta tag i det då istället :) Behöver vila hjärnan lite ikväll känner jag.


Imorse åkte Anders iväg till Stockholm. Han är på jobbkurs fram till torsdag så jag och Kiddan får klara oss utan husse i några dagar! Och på torsdag är det inte bara Anders som gör oss sällskap igen utan då kommer även Sofia och hälsar på. Ska bli fantastiskt trevligt och roligt. Att Marlene (+1Glad) och Olympe dyker upp på fredag gör ju inte direkt helgen sämre, utan snarare fulländad. Åh vad roligt vi skall ha :)


Nu sitter jag fastklistrad framför datorn eftersom det är match mellan Ifk & Sirius på bortaplan.

Ni som vill följa den kan göra det här. Hejja hejja!!

http://www.elitrapport.se/live.asp?gameID=216&homename=IKSirius&awayname=IFKVänersborg

Av Anna Bergman - 17 november 2009 18:56

....Sofia på födelsedagen!! Hoppas du får en kanonbra dag!


  


Till helgen får vi fira..Tungan ute

Puss puss

Av Anna Bergman - 16 november 2009 10:54

Veckorna består av fredag och måndag som Malin brukar säga. Och måste verkligen hålla med henne! Förra veckan gick som i ett svep känns det som och vi får hoppas att denna går lika fort, iaf fram till torsdag då jag får finbesök!


I helgen har vi haft ganska fullt upp. Fredagen bestod av bandytittande, gånger två för mig-först i verkligheten och sedan på teven :)


I lördags tog vi sovmorgon, gick ner på stan och fikade lite tillsammans med Malin, Jossan, Andreas och Jesper. På kvällen åt vi Tacos och kikade på teve tillsammans med fikasällskapet minus Jossan plus Richard - och Micke lite senare på kvällskvisten. Och Agaton, Kiddans andra nya bästis.


Igår låg vi i soffan och tittade på repriser i stort sett hela dagen. Tog en liten promenad till Kavtnum för att handla lite och för att hämt ut min nya jacka som jag beställt. 


  


När klockan slog 17.00 mötte vi upp Malin, Richard, Andreas och Niklas för ett biobesök. 2012 kikade vi på och jag kan säga att jag trodde den skulle vara aningen bättre. Blev lite för mycket overkligt i vissa partier. Men i det stora hela okej. Efter bion gick jag och Anders till Thairestaurangen och köpte med oss middag hem. Gott, gott.


Resterande av kvällen såg vi på tv. Sporten, zappande, Paradise hotel och sist men inte minst de två första avsnitten av Entourage!


Det var min helg! Nu väntar en dag full med litteraturläsning. Men först en lunch med sambon!


Puss o hej!


Av Anna Bergman - 14 november 2009 15:04

Jag har haft turen att i nästan 24 år fått dela minnen och mitt liv tillsammans med båda mina mor- och farföräldrar. Onsdagen den 11/11-09 kommer vara ett datum som jag aldrig kommer glömma. Fyra blev tre. Min familj miste en älskad make, far, farfar och svärfar.

För mig var detta något nytt. Jag har aldrig mist någon som stått mig så nära. Det blev direkt ett slags tomrum inom mig när jag fick beskedet att farfar stilla somnat in och lämnat oss.

En person som jag haft vid min sida under hela min uppväxt, som jag bott på samma gård som och som följt mig under hela livet var plötsligt borta. En del av mig försvann men som med tiden kommer fyllas ut av fina minnen av farfar och det vi delat tillsammans.

Min farfar var en av de snällaste människor jag någonsin lärt känna. Aldrig har jag hört honom säga ett ont ord om någon. Har aldrig hört honom höja rösten, utan han var alltid en lugn och snäll person med glimten i ögat.

Han hade även sina ”egna” saker som för mig påminner om honom. Bland annat hans speciella sätt att hälsa med pekfingret när man mötte honom, sättet han trummade med samma finger i bordet när han funderade på något,  musiken som spelades på teven för att göra mina bröder glada, att han inte åt lök,hur han alltid ställde upp för mig/oss, när han med traktorn körde in på gården när man var liten, godsakerna som han kom över till oss med - ofta inlindade i en servett - då han varit och handlat för att han ville att vi skulle få smaka på något gott, hans och farmors skämtsamma men kärleksfulla jargong mellan varandra. Han hade ett hjärta av guld och brydde sig om alla andra nästan mer än om sig själv. Till och med på den sista tiden av hans liv då han själv var så pass sjuk att han knappt orkade få fram några ord var han noga med att de som besökte honom på sjukhuset skulle få sig kaffe och ha det bra.

Har nog inte riktigt förstått att jag aldrig mer kommer att få träffa denna underbara människa. Tankarna och sorgen kommer och går och sköljer över mig med tårar varvat med leenden av minnen.

Jag kommer vara evigt tacksam över att just Ragnar blev min farfar och över att han funnits med i mitt liv.


Jag älskar och saknar dig farfar och du kommer för alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta.

 

”Som en lugn och stilla bris. Tröstande och varm. Som en moders hand på öppna sår. Som en kärlek utan pris. En tanke utan harm. Vill du följa mig vart än jag går. Är du här hos mig nu. Jag lever. Och du lever inom mig. Jag ser dig när jag blundar. Jag ber dig. Vill du vaka över mig. Och välsigna varje steg jag tar.”

 

  

Av Anna Bergman - 13 november 2009 22:08

Trots att det blev ett omtumlande slut på denna vecka har det ändå hänt lite saker som innebär lite trevligheter.


Vi hade en "Mary Kay" kväll hemma hos mig i veckan då Caroline från Göteborg kom hit och lät oss prova på lite produkter osv. Eftersom jag var "värdinna" fick jag välja mig någonting för 500 kronor och då valde jag ett "handspa set" som gör händerna sammetslena. Jättebra produkter. Det var iaf väldigt tjejjigt och mysigt. Vi avslutade kvällen med lite småplock av mat och Malins supergoda mini cup cakes!

        

  



  

  


Igår var jag nästan hela dagen i skolan. Hade två föreläsningar som man med halvtungt huvud skulle ta sig igenom. Efter farfars bortgång känner jag mig inte riktigt hundra i huvudet och man har inte riktigt sitt vanliga sätt att vara på. Man försöker vara positiv men det är inte alltid man orkar hålla huvudet högt och humöret uppe.


Anders kom iaf hem på kvällen och det var skönt att få lite sällskap och stöd hemma igen. Han blev "matchens lirare" uppe i Edsbyn och hade med sig en jättefin "ostkorg" som pris för det. Och en tom verktygslåda :)


  


Idag har jag varit ledig från skolan. Lunchade med Malin och gick en sväng på stan och kikade in lite julprylar efter det innan jag gick hem. Anders slutade lite tidigare idag eftersom det var match så vi spelade lite alfapet och sedan somnade jag på soffan en stund innan det var dags att gå iväg till arenan. Tyvärr slutade matchen med 1-5 till Villa så det är bara att ladda om batterierna och samla ny kraft till nästa omgång som är på tisdag borta mot Sirius i Uppsala.


Nu har jag just kommit hem, har varit ute med Kiddan och väntar på att Anders, Micke och Pekka ska komma hem från matchen. Ska nämligen se matchen igen, haha. Nu får jag höra killarnas analyser och se om detta stämmer överens med våra "bandyfruars" analyser, haha.


Hoppas ni alla haft en trevlig fredagskväll.

Var rädda om varandra!

Puss och kram


Av Anna Bergman - 13 november 2009 11:35

Efter förlusten mot Edsbyn i onsdags är det dags för nya tag på hemmaplan ikväll. Det blir en derbymatch och Villa är motståndet. Hoppas självklart på vinst!


  




 Ni som inte har möjlighet att vara på plats kan följa matchen på TV4 Sport klockan 19.00

Heja heja! Glad

Av Anna Bergman - 11 november 2009 11:17

Himlen har nu fått den finaste av änglar.

Vila i frid älskade farfar

Du kommer alltid fattas oss


  


Presentation


Take the time to smell the roses...

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Fråga mig

3 besvarade frågor

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards