Alla inlägg under november 2010

Av Anna Bergman - 11 november 2010 21:56

För ett år sedan idag somnade farfar in.

En dag som man aldrig kommer glömma. En tung dag. Fortfarande tungt.

Älskade farfar. Du fattas oss.   

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Denna vecka har jag påbörjat min vfu-period för denna termin. Det är väldigt roligt att vara tillbaka på skolan och träffa eleverna igen, även om man är lite trött i huvudet efter dagens slut. På eftermiddagarna hemma har jag suttit och planerat en del aktiviteter jag ska ha i mitt tema med eleverna. Har även skrivit en lokal pedagogisk planering som jag imorgon skall diskutera igenom med min goa handledare och planera in NÄR aktiviteterna skall ske. Så med andra ord har jag inte hunnit med något mer än det i veckan förutom små promenader med Kiddan och ett par timmar i soffan framför teven med Anders. Jag blir helt fascinerad av hur mina klasskamrater med barn klarar av vfu, skola och alla andra saker man måste hinna med under denna period. Jag tar av mig hatten för er :)


Imorgon är det fredag igen - och SOM man uppskattar desssa när man är ute i "arbetslivet". Underbara fredag. Vad som kommer hända är nog däremot inte så mycket vilket känns väldigt skönt. En god fredagsmiddag och idoltittande. Skall minsann hålla utkik efter min kusin Peter som imorgon kommer sitta i publiken uppe i Luleå, förhoppningsvis med en stor skylt där det står "Hej min kära kusin Anna" eller nåt liknande, fniss. Näe det kan man nog glömma. Han är för gammal för sånt nu - till min förtvivlan - det betyder ju att jag också blir äldre. 25 år snart- Puh.


Hoppas ni haft en finfin vecka alla där ute och att ni överlevt alla snöbyar och oväder som befunnit sig i vårt avlånga land under veckan. Snö är väl underbart, så länge minusgraderna också visar sig - annars är det mest bara jobbigt och isigt.

Av Anna Bergman - 9 november 2010 17:47

Titta på krysset i mitten en stund och se hur de rosa prickarna runtomkring sakta försvinner. Häftigt med illusioner va? :)



En till....


  

Slappna av och koncentrera dig på de fyra prickarna i mitten i ca 30-40 sek.
Sen för du över blicken till en slät yta exempelvis ett blankt A4-papper.
Du kommer efter en stund se en ljus cirkel uppenbara sig.
Blinka några gånger så kommer du se en figur framträda.


Och en sista....

  

Av Anna Bergman - 6 november 2010 19:04

I torsdags slutade Anders ett par timmar tidigare än vanligt och vi styrde kosan mot Göteborg. Väl framme parkerade vi bilen hemma hos Amme, lämnade Kid och tog en taxi till Scandinavium för att kika på när Robin med sitt nya lag Frölunda mötte serieledarna Luleå! Frölunda vann denna match! Grattis till Robin och trist för Luleå - lustigt att man på något sätt hejjade och blev glad när båda lagen gjorde mål :)


Efter matchen väntade vi på att Robin skulle göra sig i ordning och sedan åkte vi ner på Avenyn, åt jättegod sushi på nyrenoverade Peacock. En trevlig kväll. KOmmer inte ihåg senast jag såg en hockeymatch - kul var det iaf, även om jag hade förväntat mig lite mer slagsmål och hårdare tag :)


Igår tog jag och Anders sovmorgon medan Amme gick iväg och jobbade. En kort sväng på stan och lunch hann vi med innan Amme slutade och vi alla åkte tillbaka till Vänersborg. Här hemma lagade jag och Amme fredagsmiddag medan Anders var iväg och tränade. Denna fantastiska middag bestående av älgstek fylld med vitlökssmör och färsk timjan och rotfrukter i ugn och rödvinssås avslutades med vaniljpannacotta med rårörda hallon och dajm. Gotti gott om jag får säga det själv. Idol och diverse tv-tittande fick avsluta kvällen. Den gemensamma låten som idolerna framförde i förmån för Unicef tyckte jag var en riktig feelgood låt och har gått varm här hemma i lägenheten idag.



Idag har Anders tidigt åkt iväg för match. Tyvärr slutade den med förlust, men men. Första matchen på en lång säsong. Nya tag nästa gång. Jag har skjutsat Amme till stationen och sedan bara tagit det lugnt här hemma.Planerna var att jag skulle förbereda inför vfu:n och så, men det har inte riktigt funnits motivation till detta idag. Imorgon är en annan dag :)


Snart börjar "Så mycket bättre" vilket jag kommer kika på och när Anders kommer hem om en stund är det dags för premiärglöggen. Pepparkakorna och ädelosten är inhandlade. En försmak på julen....

Av Anna Bergman - 6 november 2010 11:14

Under det år som passerat har vi förlorat två underbara familjemedlemmar. Idag är det deras dag. Alla helgons dag. Mina tankar går till min familj men även till andra som förlorat sina nära och kära. Det är en sorg och saknad - svår att beskriva för någon som inte själva varit med om det.

 

Framförallt går mina tankar till min älskade lillebror som somnade in för fem månader sedan imorgon, och till min vår älskade farfar som det snart gått ett helt år sedan han lämnade oss.

 

Ni somnade stilla då färden var slut

   från allt vad ni lidit Ni nu vilar ut

Vi binder en krans av minnen
de vackraste och finaste vi har

Vi vet att de aldrig vissnar
Hos oss är Ni alltid kvar.

 

  


  

  


Always on my mind - Forever in my heart.

Av Anna Bergman - 3 november 2010 18:34

Idag har vi haft studiegruppsarbete hela förmiddagen. Ännu mycket kvar, men en del är bearbetat nu. Det läggs nu på hyllan ett par veckor och tas upp igen efter VFU:n.


Regn och rusk kan man sammanfatta dagens väder med. Satt och kikade igenom bilder från i våras när vi var i Guadeloupe och just nu hade jag inte sagt nej till denna utsikt...


  


Ikväll är Anders ledig från träning. Tror det blir en filmkväll.

 Vi har ett par på lager som vi inte hunnit se, men först en omgång alfapet! :)


Ha en trevlig kväll!

Av Anna Bergman - 2 november 2010 21:02

Idag fick vi tillbaka matematiktentan och jag blev GODKÄND. Så himla skönt! Den himla tentan har legat som ett mörkt moln över huvudet på mig sedan vi gjorde den, men nu kan jag släppa taget om den och bara var nöjd och stolt över att ha klarat den. Vi fick även tillbaka de andra uppgifterna vi gjort idag och även dessa var godkända.   Skönt att inte ha något liggandes i bagaget när vi går in i en ny period med VFU och andra avslutande uppgifter för kursen! Vilket är en heeeel del har vi kommit fram till. Suck - men men, man får ta en uppgift i taget och försöka att inte stressa upp sig!


Det har varit en lång dag på skolan. Först började vi med ännu en föreläsning om kartläggning i skriftspråk, denna gång LUS- vilket jag tycker var ett intressant material. Efter den hade vi grupparbete hela eftermiddagen och detta får vi fortsätta med imorgon eftersom det är en hel del att gå igenom och bearbeta.


Ikväll har jag suttit och läst igenom det vi skrivit och ändrat under eftermiddagen och sett på tv. Huvudet behöver därmed vila nu känner jag så det blir en tidig kväll för fröken Bergman.




Av Anna Bergman - 1 november 2010 19:49

Helgen har gått precis lika fort som den alltid gör. I fredags var jag ledig, gjorde inte så mycket, hade några små ärenden, handlade, pluggade lite och så. På kvällen åt vi trerättersmiddag framför teven och tog det allmänt lugnt. Kikade på idol och var fredagströtta.


På lördag steg vi upp, åt en ordentlig frukost och sedan skjutsade jag ut Anders till Överby där de skulle ha en spelarpresentation för Gripen och den kommande seriestarten. En försmak på vad som komma skall spelades på lördageftermiddag mot Jönköping och Gripen vann med 11-4. Roligt att det gick bra. Efter Anders match styrde vi kosan snabbt mot Vänersborg och kikade på nästa match som var IFK- Haparanda, där tyvärr IFK förlorade.


Lördagkväll var tänkt utgång, men vi fick inte tag på några förköpsbiljetter så vi hämtade hem mat och delade på en flaska rött på hemmaplan istället och spelade lite spel. Väldigt moget och pensionärsvarning va?=) haha, nåja kul var det iaf.


Igår pluggade jag i stort sett hela dagen. Anders slipade och målade vårt vardagsrumsbord som blivit lite slitet så nu står det på torkning och glänser som aldrig förr. På kvällen bjöd vi in Malin och Richard på tacos, och sedan kikade jag och Malin på "Ensam mamma söker" medan grabbarna såg sporten!


Idag har jag haft skola hela dagen. Vi har haft föreläsningar om läsförståelse och god läsutveckling vilket är ett av många sätt att kartlägga barns läsning. Intressanta föreläsningar men mycket att ta in. Under vfu:n som börjar nästa vecka skall vi göra en sådan kartläggning med valfritt material. Antingen LUS, God läsutveckling eller Nya språket lyfter är materialet vi skall välja mellan och jag tror jag får kolla med min LUV vilket hon är mest bekant vid och kan hjälpa mig med tips och liknande.


Efter skolan har jag suttit och putsat lite på min del i grupparbetet och läst lite i LUS-boken inför morgondagens föreläsning. Nu ska jag gå på kvällsrundan med Kid innan jag slår mig ner i soffan framför Biggest loser Sverige och Svenska Hollywoodfruar :)


Trevlig kväll:)

Presentation


Take the time to smell the roses...

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Fråga mig

3 besvarade frågor

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards