Alla inlägg under december 2010

Av Anna Bergman - 14 december 2010 21:28

Idag hade vi föreläsning på förmiddagen och på eftermiddagen kände jag att jag hoppar över den föreläsningen som skulle komma, busigt av mig? -JA, men jag behövde tiden till annat :)


Har hunnit med en sväng till Överby där jag inhandlade Anders sista (!) julklapp och nya blommor till köksfönstret. På något vis har mina fina julstjärnor kastat in handduken under helgen, om det beror på för mycket eller för lite vatten eller för mycket värme eller kyla har jag ingen aning om - dom ville hursomhelst inte vara med i matchen något mer. Nu står där istället dessa gröna träd där.

  


Idag fick vi även det första julkortet för detta år - av mamma, pappa och Mikael :) Det är jättekul med julkort - men är det så många som skickar det nuförtiden? Själv har jag inte skickat ett enda- tycker allt det är lite dyrt. Känns som att de jag vill hälsa en god jul till, har jag antingen nummer, mail eller facebook som man kan använda som "julkortsalternativ" :)

  


Imorgon ska jag iväg till skolan och då ska vi äntligen avsluta den skriftliga delen av vårt grupparbete för denna termin. Ska bli så skönt att ha den inlämnad så man kan fokusera på allt annat som skall bli klart innan kursslut.


Nu ska jag gå och borsta tänderna och vänta på att Anders ska komma hem från träningen innan det är dags att gå och knyta sig!


Trevlig kväll på er!

Av Anna Bergman - 13 december 2010 18:50

Idag var Anders med i en intervju från lördagens match. Lite stolt är man allt - kul att det går bra både för Anders själv och för laget :) 

 

På länken finns artikeln att läsa :)


http://ttela.se/sport/bandy/1.1056429-nytt-malkalas-for-gripen-och-englund

  

Bilden är lånad från ttelas hemsida!

Av Anna Bergman - 12 december 2010 21:37

Tredje advent idag. Mindre än två veckor kvar till jul. Har ni fått julkänslor ännu? Sakta men säkert börjar mina komma iaf :)


Igår hade Anders match, de vann med 13-3 vilka blev glädjande siffror och en härlig seger. Innan vi åkte hem till Vänersborg köpte vi med oss sushi, vilket blev middagen för dagen. Så gott så! Efter maten kilade jag iväg på tjejkväll till Malin och Anders gick förbi Andreas.

    

Idag har jag och Anders varit iväg till Överby och inhandlat ett par julklappar under eftermiddagen. Sedan bjöd vi över Malin och Richard på middag och lite adventsfika och våra gäster har precis tackat för sig och gått hemåt.


Nu sitter vi i soffan och slötittar på teven och söndagsslappar!

Hoppas ni haft en fin helg!

Av Anna Bergman - 10 december 2010 20:43

Anders ville inte vara sämre när han kom hem från träningen, så även han slängde ihop ett julgodis ikväll. Nu sitter vi framför idol och provsmakar både fudgen och dessa godingar - Leilas Rocky Road!

  

12 kakor
600 g mörk kvalitetschoklad 70 % (vi använde marabous mörka choklad)
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter


Gör så här

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.

Av Anna Bergman - 10 december 2010 20:21

I eftermiddag har jag gjort årets första julgodis. En ny variant som kallas för Skumtomtefudge! Väldigt goda och lätta att göra. Delar därför med mig av receptet så ni också får avnjuta dessa smarriga sötsaker!

  


ca 12 st skumtomtar
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 dl socker
150 g vit choklad


Blanda i kastrull och smält alltihop (utom chokladen) på svag värme.

När alltihop är en slät smet låt småkoka under omrörning i 10 minuter.

Blanda i 150 g vit choklad och rör tills massan blivit blank.

Ta av kastrullen från spisen och fortsätt rör tills massan blivit ljusare och svalnat lite.

Häll upp i smord eller bakpapperklädd form ca 15 x 20 cm och låt stelna i kylen. Skär sedan i bitar!

Av Anna Bergman - 9 december 2010 20:22

Idag är det min namnsdag och det har varit en jättebra dag!


Den började med en gestaltande redovisning av våra projekt i studiegruppen. Vilken grupp jag har - underbara och driftiga personer! Man blir väldigt inspirerad och glad över att veta att dessa människor i framtiden om sådär två år kommer jobba i verksamheten och undervisa vår framtid - eleverna!


Efter skolan åkte jag mot Vänersborg igen, plockade upp Anders och blev bjuden på lunch ute på Quality hotel! Sedan under eftermiddagen har jag har finbesök på fika. Malin fick prova på Anders saffransbullar och hon gav dem klart godkänt!


Har även fått ett jättefint blombud med vackra blommor, god choklad och en söt nalle ifrån mamma, pappa, brorsan, farmor, mormor och morfar! Det tackar jag varmt för :)  


Vi precis kommit hem från Teatergränd. Anders bjöd mig på middag och ett glas vin till det. Så mysigt att fly vardagen för en stund. Nu ska vi snart slå igång en film och till det har vi värmt på lite glögg och jag ska äta upp min tårtbit som Anders även kom hem med till mig efter jobbet!

      

 

Hoppas alla andra Annor där ute har haft en lika bra dag som mig

    - och än är den inte slut :)

Puss o kram

Av Anna Bergman - 6 december 2010 19:08

Igår satt vi och kikade på tv och kom fram till att ingen söndagsfilm lockade. Då slog vi igång en av de bästa julfilmerna. Herregud, den är så rolig!Är detta den moderna familjen :)?


Här kommer ett litet smakprov :)


Av Anna Bergman - 6 december 2010 18:14

Här kommer ett par bilder med resultat från förra veckans julstädning :)


  En liten blomma jag fick från min handledare och klassen:)


  

Adventsstaken :) 


      

  

  

Presentation


Take the time to smell the roses...

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2010 >>>

Fråga mig

3 besvarade frågor

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards