Alla inlägg den 7 juni 2012

Av Anna Bergman - 7 juni 2012 20:10

   

Farfar och Fredrik vilar bredvid varandra.

  


Detta inlägg har jag börjat skriva om flera gånger under dagen. Jag vet inte vad jag ska skriva, men känner att någonting behöver jag få sagt. Det finns egentligen inte ord. Idag är det två år sedan min lillebror gick bort. Det går inte en dag utan att jag tänker på honom, och framförallt på den dagen. Det kommer alltid vara en dag som väcker olika känslor. Minnen från vad som varit, hur det var då och hur det känns nu.


Söndagen den 6e juni vaknade jag av ett samtal hemma i Vänersborg om att Fredrik blivit sämre och att jag skulle kolla upp flyg till Luleå. Då det var nationaldagen så var de flesta flygen fullbokade och nästa flyg till Luleå skulle gå på måndagmorgon kring sju. Som tur var så har jag världens finaste svärföräldrar som körde ner till Umeå och hämtade mig där. Strax efter midnatt var jag framme i Luleå och på sjukhuset och efter en stund kom även Kristina, Fredriks underbara assistent och en kär vän till familjen. Natten mot måndagen var väldigt jobbig för Fredrik. På tidiga morgonsidan verkade Fredrik lite bättre, jag och mamma gick upp till anhörigrummet för att vila en stund och ta en dusch. Det tar på krafterna, både psykiskt och fysiskt att sitta vid någons sida på det sättet. Pappa stannade med honom. Då mamma duschat gick hon ner igen  och jag sa att jag kommer ner efter en liten stund. Passade på att ringa Anders som var påväg till jobbet för att berätta att Fredrik tycktes vara lite bättre nu på morgonen. Precis när jag lagt på med Anders så ringde pappa och bad mig komma. Fem minuter senare hade Fredrik tagit sitt sista andetag. Hade jag valt det tidiga flyget på måndagmorgon hade jag inte hunnit träffa Fredrik en sista gång. Jag är så oerhört glad och tacksam att jag hann hem och hann vara med de sista timmarna i hans liv. Det är märkligt hur livet vänder så fort.  


Den dagen var den värsta dagen jag varit med om. Dagarna efteråt har aldrig varit desamma. Man funderar och minns hela tiden. Man glömmer aldrig, men det blir lättare.


Älskade Fredrik. Älskade ängel.

Du fattas oss.

1991-05-31 -- 2010-06-07

  

Presentation


Take the time to smell the roses...

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Fråga mig

3 besvarade frågor

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards