Alla inlägg under januari 2011

Av Anna Bergman - 17 januari 2011 19:03

Igår fick jag ett mms av Sara där Molly visade upp "skedtricket".

 Hur söt är hon inte? hihi

 

  

 

Idag har den nya kursen kickat igång. Vi har haft två föreläsningar som handlade om hur barn, ungdomar och människor i övrigt skapar sig en identitet. Vad man gör och hur man är speglar ens personlighet och allt som oftast är vi snabba på att kategorisera människor. Intressant föreläsning. Den andra handlade om hälsa och ohälsa och om hur de nya idealen i människans liv speglar hur vi lever. Idag är den plastikopererade kroppen vårt accepterade ideal, något som på 70-80-talet inte alls var något som man ansåg var okej. Vad ska då vara människans accepterade idealkropp om låt säga 30 år? Intressant att tänka på...

 

Har även blivit godkänd på dels det stora grupparbetet vi arbetat med under hösten och även en enskild uppgift där kartläggning av ett barns läsning var i fokus. Så skönt att lägga det till handlingarna och fokusera på den nya kursen!


Anders är och tränar nu och jag ska snart börja förbereda middagen.

Hoppas ni haft en bra start på veckan allesammans!


Kram från mig!

Av Anna Bergman - 16 januari 2011 18:44

Söndagkväll och helgen har försvunnit i rekordfart.


Igår mötte jag upp Sandra för en lunch och lite shopping på Överby. Fyndade en röd filippa K tröja med guldknappar på axlarna och ett par vita skinnconverse på 50%. Alltid kul med lite fynd! Efter svängen på Överby åkte jag hem till Vänersborg och hämtade upp finbesök av Amme på tågstationen. Vi åkte hem, kikade på handboll och lagade Biff Rydberg tills Anders kom hem från sin bortamatch - vilken resulterade i vinst, jippie! I soffan blev vi resten av kvällen och plöjde än en gång igenom Solsidan för att friska upp Ammes minne inför kvällens säsongsstart - gissa om jag längtar :) Ni som mot förmodan missat Solsidan så kommer här ett litet smakprov på vad det innehåller.



Idag har vi tagit en skön promenad i ishalkan innan vi åkte iväg till Överby för lite mer shopping. Dock inte för min del denna gång, utan idag var det Ammes tur att shoppa. Ett par stövlar och en klänning fyndade damen.


Nu har Amme åkte hem och vi har precis sett lite bandy och jag har fixat lite inför nya kursen som startar imorgon.


Hoppas ni haft en fin helg!

Av Anna Bergman - 14 januari 2011 19:34

Igår var sista momenten i kursen. Opponering i v-gruppen på våra vfu-reflektioner. Äntligen är kursen avslutad. Nu väntar jag bara på resultatet på hur allt gått, vissa uppgifter får vi tillbaka på måndag och resterande dröjer cirka tre veckor. Den som väntar på något gott...


Idag har jag med andra ord varit "mellan två kurser" och eftersom litteraturen till nästa kurs inte hunnit komma har jag därmed kunnat vara helledig idag. Tog en lång sovmorgon och har sedan dess bara tagit det lugnt här hemma idag. Kom hem för en stund sedan från Väner Kök och bar. Jag och Anders träffade ett par lagkamrater till Anders och åt after work innan grabbarna åkte vidare för att se IFK Vänersborgs match och jag gick hemåt igen. Nu sitter jag i soffan och ska strax ta mg lite glass till kaffet medan jag väntar på att Let´s dance ska börja.


  


Hoppas ni haft en härlig fredag!

Av Anna Bergman - 11 januari 2011 21:58

Dagens seminarium gick bra. Vi fick diskutera ett par frågeställningar till ett undervisningstillfälle och ge tips på hur läraren kunde ha hanterat matematikundervisningen så att den blir mer individanpassad och varierad. Det var en roligare uppgift än de vi tidigare haft, då har vi bara diskuterat i grupperna vad vi skrivit och jämfört våra tankar och dagens seminarium känner jag gav mig mer än de andra.


Efter skolan hade jag en mysig lunch på Nordfeldts med Erica och Sandra. Där hann många samtalsämnen gås igenom  men mest fokus låg på de kommande små tvillingarna, där jag nu lagt mitt tips på att dom kommer natten mot fredag någon gång :)

  


Även julen har jag städat undan ikväll medan Anders haft träning. Det är så skönt att få bort det, även fast jag inte alls haft mycket pynt i år, men det blir luftigare när granen och sånt åker ut. Dock saknar jag det fina ljuset från julstjärnan i fönstret lite. Nu vill jag ha vååår.


Nu har vi precis ätit lite kvällsfika, gjorde en tonfiskröra tidigare som vi la på en bit kavring och med avokado på toppen. Supergott :)


Från badrummet hör jag att torktumlaren nu är klar, vilket betyder att sängkläderna är torra så det är dags för renbäddning nu. 


Sov gott! 

Av Anna Bergman - 10 januari 2011 21:28

Vill passa på att tacka en go vän och "föredetta klasskamrat" Sandra, som varit så snäll och kikat igenom mina uppsatser och ge feedback under helgen - trots sin  nuvarande ledighet :)


Sandra har från och med november gått på "mammaledighet" då hon inom de närmsta veckorna skall bli mamma till tvillingar. Imorgon ska vi luncha efter skolan och det ska bli jättekul att se hur hon nu ser ut - brukar vara lite förändringar på midjemåttet mellan gångerna vi ses :)


Sååå tusen tack snälla rara du för hjälpen! Det kommer nog fler uppsatser under våren som du allt får hjälpa till med - så du inte glömmer bort studentlivet helt!


Lånade en bild från Sandras blogg så man kan se hur fin hon nu är :)


  

Av Anna Bergman - 10 januari 2011 21:18

Idag har jag äntligen skrivit klart den sista uppsatsen för denna kurs. Nu återstår bara ett seminarium imorgon och en opponering på torsdag av denna kurs och den känns så skönt - och kul att påbörja något nytt. Såhär har det sett ut idag när jag suttit och skrivit (vilket det oftast gör) ett organiserat kaos. Sitter med datorn i famnen och har litteraturen utspritt runtomkring mig för att hitta mina referenser. 


  


Förutom pluggandet har jag lunchat med Anders och städat ihop lite här hemma. Lägenheten har kommit i andra hand de senaste dagarna så det behövdes lite undanröjning. Har även pratat med Elin, som idag påbörjat sitt "första" jobb som förskolelärare. Hon är inom en vecka färdig utbildad förskollärare och är både stolt och avundsjuk över hennes prestationer :)


Nu sitter jag mätt och belåten i soffan efter "kvällens" middag bestånde av ugnsbakad lax med parmesanost och sallad till detta.


Hoppas ni haft en bra start på veckan!

Av Anna Bergman - 9 januari 2011 18:45

Den senaste veckan var tänkt stå i pluggandets tecken, men med helgdagar och annat så kom inte pluggandet igång förrän i fredags! Då skrev jag min vfu-reflektion, idag efter lite genomgång med gulliga Sandra som läst och gett mig synpunkter har jag mailat in den till läraren och de klasskamrater som skall läsa den inför opponeringen i nästa vecka! En sak äntligen avbockad på listan. Nu återstår en uppsats om hur jag som pedagog tänker och vill arbeta med matematiken i grundskolan. Den har jag funderat lite på idag och letat referenser som styrker mina tankar så imorgon får jag skriva ihop mina funderingar kring detta.


Igår tog jag ledigt från studierna och vi tog tåget till Göteborg för en liten shoppingsväng. Jag kom hem med en svart acne t-shirt och Anders ett par svarta chinos och en skjorta. Vi hann även med en snabblunch med Robin och Josse innan vi åkte hem mot Vänersborg igen. På kvällen var vi sugna på räkor så vi köpte lite smått och gott till detta och gjorde en egen räkfrossa  att äta framför teven.


    


Idag har Anders dragit med mig på gymet och det var välbehövligt och kul dessutom eftersom det är ett tag sedan jag sist var. Ska försöka ta tag i detta och iaf ta mig iväg 2 ggr i veckan :)


Nu ligger både Anders och Kiddan utslaga i soffan och snarkar ikapp. Jag sitter med datorn i famnen och kikar på "Vad blir det för mat" emellanåt. Detta är nog vad jag kommer fortsätta med kvällen ut och ladda krafter inför morgondagens sista uppsatsskrivning för denna kurs, jippiiiie!


Ha en mysig kväll kära vänner!

Stor kram från mig!

Av Anna Bergman - 3 januari 2011 17:25

I helgen har vi mest slappat framför teven. Väldigt skönt. Undantaget var ett par timmar igår när Anders hade match. De spelade mot Nässjö och vann med 11-3! Himla roligt. Det är jämnt och väldigt spännande i tabellen just nu så vi får hoppas att det blir vinst på torsdag igen då nästa match skall spelas.


Igårkväll efter matchen åt vi rester till middag och sedan plöjde vi igenom hela första säsongen av tv-serien Solsidan. På nyårsafton pratade alla så gott om den serien och vi har bara sett något ströavsnitt och måste nu i efterhand hålla med - den är faktiskt väääldigt rolig. Man känner allt igen sig själv i vissa karaktärer ibland, haha. Längtar till säsong 2 börjar!


Idag var det slut på ledigheten. Anders har jobbat och jag har satt igång med pluggandet. Imorgon har vi litteraturseminarium, så idag har jag läst igenom boken och skrivit ett par diskussionsfrågor som vi skulle ha med. Resten av veckan kommer också stå i pluggandets tecken. Jag har två uppsatser att skriva som skall vara klara måndag och tisdag i nästa vecka. Känns lite jobbigt just nu men det ska bli väldigt skönt att avsluta denna lååååååånga kurs och påbörja något nytt!


Avslutar med att visa en bild på den fina skål jag fick

 i födelsedagspresent av Malin och Richard!  


Presentation


Take the time to smell the roses...

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Fråga mig

3 besvarade frågor

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards