Alla inlägg under maj 2009

Av Anna Bergman - 13 maj 2009 12:34

Hej hej,


Idag skiner solen här i Vänersborg. Tidigare när jag var ut så var det även väldigt varmt så jag antar att det blivit lite varmare nu dessutom!


Ska om en stund träffa Sara, en kompis till henne och Karin för en fika! Skulle även behöva fixa till mina ögonbryn så går nog förbi Ewas klipp innan jag går hem och hör ifall de har en tid ledigt!


Ikväll blir det middag på TG med en massa tjejer och efter det Eurovision musik- quiz. Ska bli intressant hur det kommer gå! Man är ju ingen stjärna på Eurovisionfrågor. Annat vore det med svenska schlagern:) hihi.


Och ikväll kommer Anders hem. Ska bli väldigt skönt att ha honom hemma igen:)


Hoppas ni alla har en kanonbra dag och att solen skiner även hos er!



Av Anna Bergman - 13 maj 2009 10:29

Stort grattis till världens bästa svärmor Mona på födelsedagen!

Hoppas du får en jättebra dag! Många kramar från oss!




Av Anna Bergman - 12 maj 2009 21:56

Satt och läste lite på olika bloggar. Hamnade på Pernilla Wahlgrens blogg och där hade hon skrivit att hon ätit laxburgare idag. Tyckte det lät så gott så jag googlade ett recept på det och hittade detta. Det kommer jag testa någon dag. Lät riktigt smarrigt:)


Laxburgare med fetadressing

Ingredienser
Portioner: 4

600 g skinn- och benfri laxfilé
1 tsk salt 
1 krm svartpeppar 
rivet skal och pressad juice av ½ citron (ca 2 msk)
1 vitlöksklyfta
1 msk potatismjöl 
100 g fetaost
2 dl matlagningsyoghurt
4 tomater 
smör
150 g färsk spenat (gärna babyspenat)
4 skivor lantbröd

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här


Finhacka laxen eller mixa den grovt.

Blanda laxen med salt, peppar, citronsaft och -skal, pressad vitlök och potatismosmjöl till en färs. Forma färsen till 4 stora biffar.

Mosa fetaosten. Blanda osten med yoghurten. Skiva tomaterna.

Stek laxburgarna i smör 2-3 minuter på varje sida. Ta upp dem och stek tomaterna. Salta och peppra. Fräs spenaten hastigt.

Rosta brödet och lägg på laxburgarna med ostdressingen, grönsakerna, oliver och citronklyftor.

Av Anna Bergman - 12 maj 2009 21:37

Nu gör jag ett nytt försök på inlägg. Ska hålla mig ifrån att trycka på fel knappar denna gång;)


Jag har för en stund sedan kommit hem från middagen hos Karin. Hon bjöd på en väldigt god pasta-och räksallad med bröd och annat gott till! Hamnade nu framför teven och delfinalen av  Eurovision song contest, otippat för mig va? ;) Dock är jag inte så imponerad. Tycker den svenska melodifestivalen är mycket bättre och roligare att se på!


Idag har jag faktiskt varit med Karin stora delar av dagen. Efter morgonpromenaden imorse så frågade jag Karin om hon var sugen på en sväng till Överby och det var hon så kring halv ett åkte vi ut dit. Hann med lite lunch och shopping innan det var dags att åka hem igen. Vad jag handlade kan jag tyvärr inte avslöja eftersom detta var en present som jag senare idag postade iväg upp till Kalix eftersom det finns ett födelsedagsbarn där imorgon!


Och på tal om imorgon så kommer Anders äntligen hem då! Blir så tomt här hemma då inte han är här! Även fast jag sysselsätter mig om dagarna så är det alltid lika trist att hamna ensammen framför teven på kvällen. Ingen att mysa med i soffan, Kiddan saknar också sin husse tror jag:) Nä, det är betydligt bättre när han är hemma! Så skynda dig hem nu älskling, Saknar dig!



Nu ska jag fortsätta se på eurovosion och hejja på Malena!

Hon är ju faktiskt bäst hittils, eller är jag partisk?=).....





Av Anna Bergman - 12 maj 2009 18:22

Åh jag hade just skrivit ett maratonlångt inlägg och just då jag skulle skicka iväg det så lyckades jag komma åt en knapp så allt försvann! Finns det något mer irriterande än en sån grej?


Orkar hursomhelst inte börja skriva om det just nu, så det får bli en ny uppdatering ikväll eftersom jag om en stund ska kila över till Karin på middag! Vardagslyx för mig i detta läge! Orkar sällan och aldrig laga mat då Anders är borta. Är så tråkigt att bara laga till en person :)




Av Anna Bergman - 11 maj 2009 13:28

Lördagen blev riktigt lyckad! Tjejerna började rulla in kring halv sju och nästan genast åkte vi iväg och handlade kvällens middag bestående av pizza! Malin hade bakat en otroligt god cheesecake som fick bli kvällens efterrätt och en kaffekopp på detta.


Efter att maten hade intagits förflyttade vi oss till vardagsrummet där festen satte igång. En omgång Buzz fick starta kvällen där Mallan gick segrande ur. Vinglasen fylldes på eftersom och singstar blev kvällens aktivitet. Två omgångar körde vi med två lag. Båda omgångarna slutade oavgjort vilket måste betyda att vi alla var lika bra:) Efter tolvtiden kom Malins snälla bror Nicklas och skjutsade oss till Trollhättan där vi mötte upp Anders och de andra på Butlers! Efter krogen var vi lite hungriga så kvällen avslutades för de flesta på MAX innan vi åkte hem till Vänersborg igen. Detta blev en kanontrevlig kväll med härligt sällskap! :)


Igår åkte både Micke och Pekka hem igen. Anders tvättade bilen och grejjade på och jag fixade lite här hemma. Förutom det var det soffan som var våran bästa vän under dagen. När klockan närmade sig sjutiden åkte vi hem till Richard och Malin och fick serverat Tacos till middag! Världens bästa "dagen efter" mat! Tusen tack för det.


Imorse åkte Anders iväg till Stockholm på kurs så nu är jag och Kiddan ensamma hemma! Har varit en sväng till arbetsförmedlingen och på promenad med Kiddan och i eftermiddag ska jag och Malin en sväng på gymmet. Det är vad min dag kommer att innefatta :)


Nu ringer Mia så måste sluta:) hihi...hej svejs!



Av Anna Bergman - 9 maj 2009 15:03

Idag har dagen bara sprungit förbi. Anders å grabbarna åkte iväg redan vid niotiden till Trollhättan för sina tester medan jag och Kiddan sov vidare en timme ungefär.


Gick på morgonpromenaden då vi vaknade och fick under den ett sms om fika på Nordfeldts klockan 12 som jag nappade på. Träffade Malin, Hanna och Matilda där och åt min frukost/lunch som blev räksallad och en latté på det.


Har även nyss kommit hem från Överby. Åkte dit en snabb sväng med Malin efter fikastunden. Hittade en jacka/kofta på rean på Gina Tricot, ett par örhängen och en liten klänning för kvällen som jag suktade efter igår då jag och Micke var på Överby och kikade! Nu sitter jag hemma igen och väntar på att förmodligen åka och hämta grabbarna från deras lunch.


Killarna har lagfestIkväll så då väntar tjejfest hemma hos mig med lite spel, vin och hämtmat. Gästerna börjar nog rulla in kring sextiden så snart är det väl dags att börja fixa och dona både med sig själv och här hemma!:)


Hoppas ni alla har en trevlig lördagkväll:)

Av Anna Bergman - 7 maj 2009 16:55

Idag började min dag med den dagliga morgonpromenaden med Kid - i regnet! Duktigt av mig tycker jag. Efter det åt jag en snabb frukost och sedan satte jag igång med städningen! Ett par timmar senare luktade det gott här hemma och nu är alla dammråttorna borta!


Blev igår bjuden över till Malin på lunch idag så efter städningen var det bara att göra sig i ordning och kila över till henne. Där serverades pasta och en jättegod kasslersås! Tack så mycket för det Malin! Mycket gott- och trevligt.


Förutom att äta så hann vi även med att surra lite och kika igenom deras Thailandsbilder innan det var dags för mig och Kiddan att gå hem igen. Åh vad jag vill tillbaka. Till solen, värmen, stränderna och jaaaa hela härligheten! Nåväl, får väl trösta mig med att sommaren är på intåg. Men idag är det grått i Vänersborg och då känns sommaren långt bort. Hoppas på bättre väder i helgen.


Har just varit och handlat lite inför dagens middag och lite bröd och skinka och lite annat. I helgen får vi nämligen besök av Micke och Pekka så vi måste ju ha lite frukostmat hemma så grabbarna får sina magar mättade inför den tuffa testhelgen de har framför sig :) Micke kommer idag kring sextiden och då har Anders träning så jag och Kiddan får ta oss en promenad och möta honom på tågstationen tror jag så att han inte går vilse i denna stora stad, haha!


Nu hörde jag att torktumlaren är klar så det är väl dags att vika ihop lite tvätt och sedan ska jag sätta mig ner i soffan en stund innan det är dags att gå iväg!


Ha en bra kväll alla! Puss från mig.


Presentation


Take the time to smell the roses...

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Fråga mig

3 besvarade frågor

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards