Alla inlägg under augusti 2012

Av Anna Bergman - 15 augusti 2012 10:55

Idag skiner solen och det är knallblå himmel så jag ska strax ta med mig min bok och solstol och lägga mig på uteplatsen en stund. Man får passa på att ta vara på dagar som dessa, är nog inte så många kvar av den varan denna sommar. Ikväll tänkte jag ta en cykeltur till arenan och titta på IFK:s match mot Zorkij :)


Igår bokade min mamma och svärföräldrar en resa ner till oss. Dock blir det inte än på ett tag. Men den som väntar på något gott. De kommer ner till IFK:s första hemmamatch mot Hammarby i slutet av oktober. Blir iaf väldigt roligt med besök.  Mer av den varan tycker jag :)


Middagen igår blev tonfisksallad och det blir nog även dagens lunch för min del då det blev en del rester över. Jag blandade ihop lite av varje och slutresultatet blev bra och gott. Gjorde en vinegrettdressing på olivolja, balsamico, dijonsenap, honung, salt och peppar till.


      

Nu ska jag trycka fram en kaffe till mig och kila ut i solen!

Ha en bra dag allesammans!

Av Anna Bergman - 15 augusti 2012 10:45

Idag fyller min fina vän Elin år - så jag börjar med att skicka stora grattiskramar till dig. Hoppas du får en underbar dag!


  

Någonting väntar i postlådan då du kommer hem från jobbet :)  


Nu på morgon fick jag jag även veta att Annso och Micke äntligen fått sin lilla dotter. Så roligt! Stort grattis till er också :)

15 augusti kanske är tjejernas dag!

Av Anna Bergman - 14 augusti 2012 20:03

Idag hade jag en stund över i mitt otrooooligt hektiska schema- och mellan soffsittande, handling, promenader, surfande, plockande av grejer och matlagning så satte jag igång och bakade dumlekakor. Jag fick smaka på dessa hemma hos Malin i fredags. Mumsiga är dom (tjuvsmakade mina egna till kaffet efter middagen) och nu tänker jag ta mig någon sådan igen framför allsången. 


   


Här kommer receptet iaf. Lätta att göra och försvinnande goda.

Ingredienser

200 g smör

1 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

folieformar

dumlekolor (en till varje form)


Gör så här:

1. Blanda, margarin, strösocker, vetemjöl och bakpulver i matberedare.

2. Låt degen stå kallt i ca 30 min.

3. Rulla degen till runda mindre bollarr (blev 25 stycken bollar för mig).

4. Lägg varje boll i en folieform. Tryck ner en dumlekola i varje boll.

5. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 12 min.

6. Låt kallna innan servering, annars blir de lite smuliga att äta.

Av Anna Bergman - 14 augusti 2012 14:58

Om tre veckor lite drygt drar min sista termin på lärarprogrammet igång. Vart tog tiden vägen? Känns som att det var igår jag gick in på högskolan första dagen på utbildninigen aningen förvirrad och nervös inför vad som komma skulle. Nu börjar jag däremot känna mig hyffsad säker på utbildningen dock aningen nervös inför det kommande arbetslivet. Men men, en termin kvar. Kanske att alla lösa skruvar hamnar på plats denna termin :)


Igår fick jag min kalender som jag beställt från personlig almanacka. Den är lite roligare då man kan lägga in egna bilder och händelser och sånt istället för att köpa en rakt av på bokhandeln. En pion från mammas rabatt fick bli framsida och en somrig bild på Kiddan på baksidan. Idag kom även en kurslitteratur som jag beställt och då jag var och handlade middagen så köpte jag ett par kollegieblock - så med andra ord är jag redo för starten nu. Dock tänker jag njuta av lovet lite till innan fokus till hundra procent ligger på skolan och allt vad det innebär.

  

Idag skiner solen om vartannat här i Vänersborg. Har dock haft en innedag då jag pysslat lite här hemma och varit och handlat. Idag blir det tidig middag då Anders har sen träning och teori inför morgondagens första träningsmatch för säsongen går av stapeln. Tidigare än någonsin känns det som. Jag gjorde det enkelt för mig idag och kommer hacka ihop till en tonfisksallad till middag. Snabbt och gott :)


Hoppas ni har en bra dag!

Kram från mig

Av Anna Bergman - 14 augusti 2012 13:04

I år var första gången på väldigt många år som jag och Anders firade midsommar uppe i Kalix. Dagen började med en sillunch hemma hos mina föräldrar tillsammans med Anders familj. Olika sillsorter, bröd, lax och annat smått och gott dukades fram  och avnjöts i solen. Efter lunchen åkte Mia och Robert vidare och vi andra började förbereda inför eftermiddagen och kvällen då de andra gästerna skulle komma.


     

 

Mina fina föräldrar   


När gästerna kom fick de en goood välkomstdrink ála Anders och de fick även gå på en tipspromenad som svaren senare under kvällen skulle komma att avgöras i olika dueller. Denna lek provade jag och Anders på första gången på en kräftskiva hemma hos Dan och Barbro och den var väldigt rolig då och även lika rolig nu på midsommar. Efter tipspromenaden och fördrinken tändes grillarna och det var dags för mat. Resten av kvällen var vi nere vid stranden och åt gott, både varmrätt med kött och potatisgratäng sallad Monas nybakta mumsiga bröd och efterrätter som Susannes goda jordgubbstårta, mammas vita chokladkladdtårta och jordgubbar, frukt och grädde. Gott!


Chilicaipirinha á la Anders :)

           

Vem suger bäst ;)?

 

Vem får ner den först :)?

 

Vem kladdar minst :)?

 

Vem får upp den först:)?

 

Vem är störst i käften :)? (Sorry mamma- var bara tvungen att ta med denna bild   )

          


Det blev en väldigt trevlig och mysig dag men dock väldigt kallt på kvällskvisten så filtar och varma jackor fick åka fram innan det var dags att kasta in handduken :)





Av Anna Bergman - 14 augusti 2012 12:24

Då vädret inte varje dag har varit det bästa i sommar, så har jag bakat en del. En dag hade vi en liten familjemiddag och då passade jag på att göra en tårta till efterrätt som jag sett receptet på i Buffé och varit sugen på. Den var väldigt god, så även den kan jag tipsa om :)



Ingredienser

1 burk kondenserad mjölk á 400 g

150- 175 gram smör

300 g digestivekex

2 dubbeldaim

jordgubbar eller annan för tiden passande bär eller frukt


Gör så här

Börja med att koka den kondenserade mjölken till en kolakräm.

1.  Ta bort etiketten från burken och lägg burken i en kastrull. Fyll på med vatten så hela burken är täckt och låt småkoka i ca 2 ½  timmar. Se hela tiden till att burken är täckt med vatten under kokningen.

2. Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter med plastfolie.

3. Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen minst 1 timme.

4. När burken kokat färdigt, häll ur det varma vattnet och ersätt med kylt vatten. Låt burken ligga i det kalla vattnet tills den svalnat helt. Öppna sedan burken.

5. Lossa digestivebottnen från formen och ställ på ett fat. Bred kolakrämen över bottnen.

6. Vispa grädden, hacka dajmen och skiva jordgubbarna och toppa tårtan med detta på valfritt sätt och servera tårtan :)  



Av Anna Bergman - 14 augusti 2012 11:52

Igår lagade jag ett nytt recept från "Matmagasinet". Det var en väldigt god pasta med musslor som jag tänkte dela med mig receptet av! Testa det!!


 


Ingredienser


400 g spaghetti

2 burkar musslor á 225 g

8 svarta oliver (jag använde inga oliver och det blev gott iaf )


Tomatsås

1 hackad gul lök

2 hackade vitlöksklyftor

1 msk smör

1 burk krossade tomater, 400 g

musselspadet från burkarna

lite hackad basilika

saft från en citronklyfta

salt

svartpeppar


Tillbehör

färsk basilika

citron

färskriven parmesanost


Gör så här


1. Fräs all lök i smör i en kastrull tills den blir mjuk och genomskinlig.

2. Tillsätt resterande ingredienser och låt sjuda minst 20 minuter.

3. Koka pastan enligt förpackningen.

4. Blanda i musslorna i tomatsåsen och låt musslorna sjuda med i cirka en till två minuter (de ska bara bli varma, låt de inte sjuda med för länge då blir de så mjuka).

5. Blanda tomatsåsen med den färdigkokta pastan (och oliver).

6. Toppa med basilika, citron  och parmesanost.


Smaklig måltid :)


Av Anna Bergman - 13 augusti 2012 18:28

I fredags åkte jag och Malin till Överby för att ta en runda och kika i affärerna och lunchade på Briggen. Tyvärr var inite shoppinglyckan så stor för någon av oss och det enda jag kom hem med var nya långa stearinljus från Indiska till höstens mörka kvällar! Efter Överby åkte vi hem till Malin där hon bjöd på kaffe och dumlekaka. Även Barbro kom förbi och Richard hann komma hem från jobbet innan jag åkte hemåt igen. På kvällen såg vi handbollen och jag köpte hem lite godis att tugga på.


Lördagen bjöd på strålande sol och ett besök i solstolen med Läckbergs "Änglamakerskan" att fästa ögonen i. Den blev utläst under dagen och kroppen fick sig lite färg igen. På kvällen orkade vi inte laga mat så "plockmat" fick bli lördagens middag. Dock var det vääldigt gott och jag åt för flera dagar framöver känns det som. Havskräftor, bruschetta, salami, ostar, parmaskinka, melon, bröd och annat gott stod på bordet.  

  

Även igår sken solen så jag gjorde i stort sett samma sak som under lördagen, fast denna gång med Keplers "Hypnotisören". Har kommit in i ett riktigt bokslukarstim nu och det är så skönt att hamna i bokens värld för en stund. Kul att upptäcka en ny "serie" att följa då jag inte läst Keplers böcker förr. Anders däremot gjorde mer nytta än nöje och slipade upp vårt vardagsrumsbord till sin ursprunliga ekfärg. Nu står det här i rummet och väntar på att någon (jag, hmm) ska köpa färg och måla om det på nytt. Handbollsfinalen kikade vi på hemma hos Malin och Richard över en kopp kaffe och något sött :) Under resten av kvällen grillade vi och åt en mozarella och tomatsallad till det och sträcksåg på några avsnitt av Entourage innan kudden lockade.

   Idag började morgonen med en promenad med Kid och sedan en frukostfika med Anna på Nordfeldts. Henne har jag inte träffat sedan skolan slutade och nu är den snart påväg att börja igen. Shit vad tiden går fort. Vi har iaf börjat spåna på en idé till höstens kommande uppsats och har iaf satt processen lite i rörelse nu. Efter fikastunden så har jag handlat lite till kvällens middag och sedan grejjat med lite presenter och kikat på film här hemma. Det har varit helt okej väder idag men nu mulnade det igen och några regndroppar faller mot rutan. Nästan så man får tända ljus nu va? :) 

Nu ska jag återvända till Keplers magiska värld en stund innan verkligheten kallar och middagen skall göras, här i huset äter vi middag typ klockan 21 nu framöver då bandyn dragit igång. Konstiga rutiner men vad gör man inte. Sååå trist att äta på egen hand.

Avslutar med att säga grattis till min älskade A som idag har fått en positivt besked :)

Love you!



Presentation


Take the time to smell the roses...

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Fråga mig

3 besvarade frågor

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards