Alla inlägg under mars 2009

Av Anna Bergman - 17 mars 2009 22:03

Satt i valet och kvalet hemma i soffan i eftermiddags och funderade om jag skulle gå och träna eller inte. Hade i stort sett bestämt mig för att vara lat och stanna hemma. Men då fick jag ett mess av Karin som skrev att hon numera bytt gym och tränar på samma som mig, så hon frågade om vi inte skulle ta ett pass tillsammans. Då fick jag ny energi och svarade JA! Alltid mycket roligare att träna tillsammans med någon än att gå själv. Vi körde lite kondition, rygg, bröst och mage! Och det känns nu kan jag säga, helt slut i kroppen. Precis som det skall vara, hur jag kommer känna mig imorgon vill jag inte tänka på :) Men det är hursomhelst väldigt roligt att Karin nu är på "mitt" ställe så man kan gå tillsammans när det passar. Jiho!


Efter träningen tog jag mig en macka och sedan hoppade jag in i duschen innan det var dags att börja med kvällens middag. Den åt vi framför bandyn på teven och nu är det klart att det blir Västerås som möter Edsbyn i Sm-finalen på lördag. Efter matchen har vi bara suttit och slökollat på teve och snart är det nog läggdags. Kanske att man bearbetar ett par sidor i boken innan man somnar för att stimulera hjärnan litegrann:)


Sov så gott alla fina där ute!



Av Anna Bergman - 17 mars 2009 12:42

Idag har vi väldigt fint väder. Solen skiner och tidigare då jag kollade på termometern visade den 8 plusgrader. Så skönt med lite vårkänslor. Uppe I Kalix var det också fint väder idag sa mamma, och jag längtar efter att njuta av vårsolen där uppe. Åka ut med skotern på isen, grilla och ta det lugnt. Ska bli så mysigt.


Även Kiddan gillar när solen visar sig. Då söker han sig till platser där solen skiner in och lägger sig där och njuter.


 


Av Anna Bergman - 16 mars 2009 21:08

Idag då jag var på Kvantum och handlade lite till dagens middag hamnade jag helt plötsligt framför glassdisken. Där fanns det ett par nya smaker från Carte Dór som jag var tvungen att köpa hem för testning.


 


Den ena var en hallonsorbet med krispig choklad och den andra en chokladvariant med chilipeppar. Sorbén var väldigt god och rekommenderas varmt, medan chilichokladen var väldigt lustig i smak då man fick den i munnen. Kändes fel på ett sätt med en "stark" choklad. Haha, men man kan kanske lära sig tycka om den med tiden som med allt annat.

Av Anna Bergman - 16 mars 2009 12:37


Idag vill jag skicka ett stort grattis till min käre moster på hennes födelsedag!

Hoppas du får en kanonbra dag! Många kramar till dig!


Av Anna Bergman - 16 mars 2009 11:51

Igårkväll invigde vi vårt våffeljärn för första gången på alla dessa år vi bott tillsammans. Vi fick ett sånt av mamma och pappa i julklapp några år sedan men aldrig använt det. Varför vi inte gjort det har jag nu ingen aning om. Att fixa våfflor går ju på ett kick och smakar gudomligt,dock blev dom inte riktigt lika krispiga och goda som farmors, men då hade vi nog mycket mindre smör i vår färdiga våffelmix än vad hon använder i sin smet:)


Förutom våffelätande tillnringade vi kvällen mest i soffan framför teven. Vi hade planer på bio, men när klockan började närma sig åtta så blev vi lata och bestämde oss för att stanna hemma istället! Lika skönt var det.


Idag har jag inte så många planer! Har plockat och grejat här hemma på morgon, ska tvätta litegrann och sedan om jag får lust gå och träna en sväng. Ska även börja kika över vad jag skall ha med mig på resan så jag inte packar med en massa onödiga saker. Nu är det planering som gäller denna gång. Är för övrigt helt värdelös på att packa "lätt" så jag tror min käre sambo kommer få ha med ett finger i spelet när min ryggsäck skall packas :)

Av Anna Bergman - 15 mars 2009 15:35

Imorse ringde Rickard till Anders och frågade om vi ville följa med ut till Överby för att fördriva tiden på söndagen. Självklart ville vi det så jag hoppade upp ur sängen (hade tagit mig en sovmorgon), duschade och sedan hämtade de upp oss. Vi strosade runt i butikerna och åt tacobuffé till lunch innan det var dags att åka hem igen. Mycket trevligt att hitta på någonting. Annars brukar söndagar inte innehålla mycket till aktiviteter.


Vad som inhandlades var mest "nyttigsaker" till resan. Lite magtabletter, huvudvärkstabletter, vätskeersättningstabletter och solskyddsfaktorstift  till ansiktet. Åh jag längtar som en tok. Kan inte tänka på något annat än Thailand, Thailand, Thailand just nu, och jag tror inte jag är ensammen om att göra det heller :) Dock vet jag inte hur jag ska kunna vara utan Kiddan i nästan tre veckor utan att sakna ihjäl mig efter den lilla råttan. Men men, vet ju att han kommer ha det kanonbra där uppe i kylan iaf med människor han tycker om:)


När vi kom hem från Överby åkte Anders och Rickard iväg och tränade, Malin gick hem och pluggade och jag tog en promenad med Kid som jag nyss kommit in från. Solen har tittat fram nu på eftermiddagen så då är det ännu trevligare att vara ute.


Vad dagens middag kommer bestå av, är fortfarande ett stort bekymmer. Just nu är jag inte det minsta hungrig efter lunchen, men klockan är ju inte så mycket nu så magen hinner väl börja skrika efter mat om ett par timmar. Kanske det blir något så roligt som rester från gårdagens middag som Anders kokade ihop. Vi får se.


Att en operalåt vann den svenska melodifestivalen i år har jag delade meningar om. Det var inte min favorit som vann direkt (mina topp tre gissningar var väldigt bra- ända fram tills svenska folkets röster kom, då sprack det totaaaalt,haha) men jag tror faktiskt att låten som vann kan gå långt i den Eurovisiontävlingen. Kanske är det på tiden att Sverige skickar någon ny typ av musik än vad vi gjort alla andra år. Det återstår att se:)


Nu ska jag kika om det är något intressant på teven innan Anders kommer hem och tar över tevekontrollen, haha.



Ha en bra söndag alla där ute:)


Av Anna Bergman - 14 mars 2009 13:46

Hej alla!


Igår var vi som sagt bortbjudna hem till Jesper där han och Sara hade tillagat en väldigt god middag. Fyllda biffar med klyftpotatis och tzatsiki som varmrätt och en väldigt god cheesecake till efterrätt. Vi knallade hemåt kring midnatt efter en trevlig kväll med mycket prat och skratt.


Imorse gick jag och Kiddan på långpromenad då Anders gick och tränade. Väldigt skönt ute, dock var vädret lite grått och trist med en massa slask på gångvägen. Men men, det är sånt man får ta. Kiddan var helt svart av smuts under magen då vi kom in, så det  var bara att ta fram handduken och skrubba han ren. Nu har vi nyss ätit lite lunch. "Något ovanligt" var Anders önskemål så jag googlade mig fram och hittade en omelett som jag tillagade. Vet inte om det klassas så "ovanligt" men hos oss äts det inte omelett så ofta iaf :) Mycket gott var det hursomhelst.


Omelett med bacon och champinjonstuvning

(2 port)


140 g bacon
250 g champinjoner
1,5 msk vetemjöl
2 dl vätska, ex mjölk
0,5 tsk soja
salt och peppar
4 ägg
2 krm salt
4 msk vatten

Fräs svampen i smör i en kastrull. Strö över mjöl och tillsätt vätskan under omrörning. Koka på svag värme ca 5 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar. Stek baconet. Vispa ihop ägg, salt och vatten med en gaffel, bara så att det blir blandat. Fräs fett i en stekpanna. Häll i omelettsmeten. Lyft eller stick i den på några ställen så att lös smet kan rinna ner och stelna. Vik den nygräddade omeletten över svampstuvningen på ett serveringsfat och servera tillsammans med bacon och en sallad.

Av Anna Bergman - 13 mars 2009 15:45

Att det är den oficiella otursdagen idag har jag i alla fall inte märkt av ännu. Peppar peppar!


Dock har denna dag inneburit fullt upp. Började dagen med att åka och träna, efter det åt jag lunch, gick på promme med Matilda och nu har jag nyss fredagsstädat, så nu luktar det Ajax i hela lägenheten och tvättmaskinen går varmt! Bara renbäddningen av sängen kvar. Så skönt!


Snart är det dags för en dusch och sedan ikväll är vi bortbjudna på middag. Det är kvällens planer. För övrigt finns det inga planer för helgen. Förutom schlagerfinalen imorgon då förstås! Går inte att missa :)


Hoppas alla får en kanonhelg! Många kramar från mig.

Presentation


Take the time to smell the roses...

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Fråga mig

3 besvarade frågor

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards