Alla inlägg under mars 2009

Av Anna Bergman - 12 mars 2009 14:56

Just nu när jag satt i soffan och såg på tv, hade just tagit mig en banan eftersom jag tränat så kom denna reklam, som för övrigt är så jävla söt. Men den hade ju inte kunnat komma mer passande, så jag fick mig ett gott skratt iaf.


Tänker också bara på Mia när jag ser den, för när hon var här och hälsade på så satt hon och härmade denna lilla apa, och även då var det svårt att hålla sig för skratt.



Av Anna Bergman - 12 mars 2009 14:36

Igår var Malin och Matilda här och fikade lite. Chokladbollar (en favorit för både stora och små tror jag, hihi)  och banan-och chokladmuffins stod på menyn. Största samtalsämnet handlade om Thailand, eftersom vi alla tre snart kommer åka dit. En trevlig kväll blev det iaf med mysiga tjejer! Anders gick över till Andreas efter deras utvärdering och kikade på fotboll så när han kom hem kring elva så gick vi och lade oss nästan på en gång.


 


Nu har jag nyss varit och tränat så ska snart hoppa in i duschen. Anders jobbar ända till sju eller åtta ikväll så dagens middag blir nog rester från gårdagens Lasagne.


Förstå att det är torsdag redan,kändes nyss som måndag. Vart tar veckorna vägen egentligen? =)

Av Anna Bergman - 11 mars 2009 14:56

Idag har vi stråååålande sol och klarblå himmel här i Vänersborg. Hur skönt som helst. Har just kommit in från en promme med Kiddan. Våren närmar sig med stormsteg. Efter Thailand kommer man nog märka stor skillnad på vädret och värmen här hemma tror jag!


Nu ska jag snart börja förbereda middagen. Idag blir det Lasagne på menyn. Anders har utvärderingsmöte av säsongen med bandyn ikväll och då har jag bjudit över Malin och Matilda på fika, så ska ta tag i det också om en stund. Vad det blir vet jag inte riktigt än, men någonting ska man väl kunna slänga ihop! :)


Köpte faktiskt ett jättebra läppglans häromdagen som jag varmt kan rekommendera. Isa Dora Pump n´Plump. Ska göra läpparna "större" och se fylligare ut. Haha vet inte om jag inbillar mig, men det känns bra iaf. Fin färg och sitter länge. Här kommer en bild på det i alla fall! Tror det kostade kring 159 kr eller liknande!


                                

Av Anna Bergman - 10 mars 2009 16:37

Idag har det inte varit så mycket aktiviteter för mig. Var på den dagliga morgonprommen, efter det lite frukost i soffan framför teven där jag hamnade ett tag. Gick och duschade och sedan på hemköp för att hämta mina Stieg Larsson böcker och att handla hem lite till kvällens middag. Lax med chevretäcke! Längtar redan efter den rätten. Väldigt god.


Tanken var att jag skulle gå och träna med Anders då han slutar, men då skall han istället åka och träna med U19, tror jag det var, så då hoppar jag över träningen och går imorgon istället. Lätt beslut :)


Nu ska jag i alla fall fortsätta se lite på tv, och nu loggade även Cathrine in på msn så ska surra loss lite med henne innan jag överger cybervärlden för en stund:)


P.s Efter förfrågan kommer recpetet jag bloggat om tidigare än en gång här:)


Laxfilé med gratinerad Chèvre



Ingredienser

Portioner: 4

Potatis, ca 10 normalstora

1 röd & 1 gul paprika

2-3 rödlökar

4 laxfiléer

200 g chèvre

5 dl crème fraiche

färsk timjan

1/2 kruka färsk basilika

salt & peppar

100 g soltorkade tomater

1 dl olivolja


Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader

2. Potatisen behöver inte skalas, skär i klyftor. Skiva paprika och rödlök i ganska stora bitar, lägg i långpanna. Ringla olivolja över. Ställ in i ugn 40 min.

3. Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form. Salta o peppra.

4. Mosa chèvren och rör till en kräm tillsammans med 2,5 dl crème fraiche. Bred den på laxfiléerna.

5. När potatis- och grönsakspannan varit i ugnen i 20 min. flytta ner långpannan nederst i ugnen och ställ ugnsformen med laxen på galler i mitten av ugnen. Låt laxen vara med och ugnsstekas de resterande 20 minuterna.

6. Finhacka basilika och soltorkade tomater och tillred en röra tillsammans med 2,5 dl crème fraiche. Dela upp röran i 4 små portions-/suffléformar.

7. Efter 40 min är det dags att ta ut långpannan och lax. Salta, gärna grovsalt, och peppra den ugnsstekta potatis- och grönsakspannan. Lägg upp en bädd av detta på tallrik. Lägg på laxen. Dekorera med timjan. Ställ även portionsformen med "röran" på tallriken.


Av Anna Bergman - 9 mars 2009 22:51

Sitter just nu i soffan och kikar på Sex and the city, nyduschad och snart redo för sängen. Eftermiddagen och kvällen har bestått av träning med Anders och sedan middag framför bandyn, där Sirius vann över Edsbyn, vilket jag tycker är väldigt roligt. Kul att ett lag som Sirius tagit sig så långt och ger mästarna lite skakiga nerver i dessa avgörande matcher. Hoppas de skrällar och tar sig ända till finalen :)


En annan person som jag hoppas det går bra för i en final, dock inte bandyfinal utan Schlagerfinalen är denna underbara kvinna. Fantastisk låt och röst, lyssna och njut.






Av Anna Bergman - 9 mars 2009 16:37

Idag är det två veckor kvar tills vi åker till Thailand. Just nu känns det som att jag inte tänker på något annat än den varma solen, de vackra stränderna och att få ha en semester tillsammans med Anders och med andra goda vänner. 


En annan sak jag också längtar väldigt mycket till just nu är hem till Kalix och familjen. Har inte varit uppe sedan i julas och nu börjar man känna av saknaden av familj, släkt och vänner. Som tur är så går veckorna fort och snart är vi även där. Ska även bli kul att Anders kan komma med. Han har ju inte varit uppe något sedan i somras! Shit, jag skulle inte klara av att vara ifrån alla där uppe så länge!


Ska bli så underbart med dessa två "resor" som ett avbrott i vardagen! Vill att det skall bli den 23e NU.



Saknar er, världens bästa föräldrar:)


Av Anna Bergman - 9 mars 2009 12:59

I lördags var vi som sagt bjudna på inflyttningsfest hos Malin och Rickard. Vi gick dit kring åttatiden efter att ha varit en sväng hemma hos Calle och Karin först. När kvällen började gå mot midnatt så åkte de flesta mot Trollhättan för utgång. Tyvärr var det hårda vakter och fel åldersgräns för en del, så vi fick åka hem till Vänersborg nästan lika snabbt igen. Det blev i alla fall en mycket trevlig kväll med härliga människor. Dock var inte gårdagen lika trevlig, haha. Men det är smällar man får ta! Bilder från lördagen finns här.


 


Igår var det som sagt mest ryggläge i soffan som gällde. Tacos till middag och ett par filmer och en bandymatch plöjde vi igenom innan det var dags att gå och lägga sig igen! Anders har ett nytt spel på datorn som han satt och spelade HELA dagen dessutom samtidigt som han sneglade på teven. 7 timmar i sträck satt han och spelade detta spel. Fotbollsmanager åt Chelsea var han hela dagen igår! Haha...


Idag har jag ännu inte gjort så mycket. Varit på den vanliga morgonprommen och sedan plockat ihop och grejat på lite här hemma. Träning blir det i eftermiddag då Anders slutar och efter det lite bandytittande och middag!

Av Anna Bergman - 7 mars 2009 16:09

Nu har Anders just åkt och skjusat iväg Mia till Trollhättan då hon skall fortsätta sin färd till Göteborg med ett par kompisar. Har hursomhelst varit väldigt trevligt att hon varit och hälsat på. Bättre svägerska får man leta efter :) 


Gårdagen var mycket trevlig. Började med att jag hämtade Mia på stationen och efter att hon duschat och gjort sig i ordning, åt vi Kina/Thaibuffé till lunch och åkte sedan ut till Överby för lite shopping. Jag hittade mig ett par tröjor och ett par leggings och lite annat smått och gott. Mia hittade sig även en hel del nya plagg!


Gårdagens inköp från min sida :)


Efter shoppingen åkte vi tillbaka till Vänersborg, handlade till kvällens räkfrossa på Kvantum och sedan styrdes kosan hemåt och till soffan en stund medan Anders var och tränade. Räkorna var kanongoda och resterande av kvällen spenderades i soffan med lite godis och annat framför vampyrfilmen Twilight. Helt okej film.


 


Idag har vi varit på stan en sväng, köpt en inflyttningspresent åt Malin och Rickard, varit på systemet och fixat lite annat.


Malin och Rickard har inflyttningsfest ikväll, så snart ska jag snart hoppa in i duschen och börja göra mig i ordning för kvällen.


För övrigt aå hoppas jag att Sarah Dawn Finer går vidare från andra chansen till finalen ikväll :) 


Ha en bra lördagskväll alla!

Presentation


Take the time to smell the roses...

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Fråga mig

3 besvarade frågor

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards