Alla inlägg under februari 2009

Av Anna Bergman - 5 februari 2009 18:51

Nu har jag kommit hem från dagens "bravader". Har sprungit en sväng på stan och hitta presenter till farmor som jag även skickat iväg med posten. Har även varit och fikat på Nordfeldts med Malin, Hanna och Matilda. Väldigt trevligt - och gott. Ja, det vart en semla. Och en kopp te.


Gymet idag vart det tyvärr ingenting av. Usch dålig stil av mig. Men imorgon, då då då dååå skaaaa jaaaaag pallra mig dit! =) Inget annat accepteras!!


Nu ska jag börja lite med middagen, hittade receptet på internet och det verkade rätt gott så vi får väl hoppas att det blir en succé i hemmet Englund/Bergman ikväll, eller heter det Bergman/Englund?! ;) hmmm....

-------------------------------------------------------------


Falukorv Hawaii

400 g mager falukorv
3 dl okokt ris (6 dl kokt ris)
1/2 burk skivad ananas
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2-3 msk senap (stark & grovkornig hade jag)
2 msk tomatpuré
en liten hackad purjolök

salt, peppar, paprikakrydda,cayennepeppar

1. Koka riset och blanda med små bitar av ananas, bred ut detta i en smord gratängform.
2. Fräs tunna strimlor av falukorv med hackad purjolök i en stekpanna. (Jag saltade,peppra, och kryddade med lite paprikakrydda och cayennepeppar)
3. Häll över tomatpurén och rör om, fördela korven över riset.
4. Vispa grädden och rör försiktigt ner senapen(salta och peppra). Bred senapsgrädden över korven och gratinera i 225 grader tills ytan får vacker färg.
5. Servera gärna med mango chutney och en grönsallad.

Av Anna Bergman - 5 februari 2009 11:15

I lagom tid till gårdagens match kom ett snöfall som hette duga. Mysigt med snö tycker jag, men den hade kunnat komma efter klockan nio igårkväll istället! Hursomhelst, matchen spelades 3 gånger 30 pga snön och tyvärr vart det en förlust. Nog om det:)


Nu har jag nyss kommit in från en lite längre promme ute i snön. Kiddan sprang runt i snön och busade litegrann och jag njöt av att lyssna på knarret under skorna varje steg man tog. Riktig kramsnö låg på backen, hur länge den dock ligger kvar är en annan fråga. Skulle tippa på att all snö är borta innan kvällen då det är plusgrader ute!


 


Vi mötte även våran granne med hennes mops Ture, och det är världens snällaste hund - Men Kid bara morrar och fräser åt honom. Stackarn...


Ska strax ta mig något att äta och sedan gå och träna då maten sjunkit. I eftermiddag ska jag gå på stan en sväng och hitta lite födelsedagspresenter och efter det träffa Malin och ett par kompisar till henne för en fika, skulle tro att en semla står på menyn =)

Av Anna Bergman - 4 februari 2009 13:21

Sitter och lyssnar på denna underbart duktiga kvinna. Hennes röst är så sjukt bra. Man ryser i hela kroppen när hon tar sina höga toner! Hon har många hits i bagaget och detta är en av de nyare låtarna som enligt mig också tillhör en av de bästa :)


 Lyssna och njut.....



Av Anna Bergman - 4 februari 2009 12:56

Hej hej,


Idag har jag inte gjort så mycket mer än att varit med Kid på en långpromme och ätit lunch med Anders! Ska snart städa lite och om jag har orken kvar efter det kanske åka och träna lite! Men jag tror jag hoppar över det idag och kör dubbelt imorgon istället!


Ikväll är det bandy igen. Sirius är motståndet och det kommer vara en tuff match. Men jag tror nog att grabbarna är revanschsugna efter förra matchen. Så det gäller bara att ta nya tag och ge järnet så kommer det nog gå bra:) En vinst skulle sitta väldigt fint eftersom tabellen är ganska jämn runtomkring Ifk just nu!


Anders har bortamatch i helgen igen så jag fick igår tanken på att kanske åka upp till Kalix imorgon och stanna drygt en vecka. Men alla billiga biljetter var såklart slut så 2600 kr skulle slutnotan landa på med flyg, tåg och hund. Aningen mastigt, så det blir inget av det. Det är såna här gånger man önskar att man bodde i Stockholm och kunde hoppa på vilket sistaminutenflyg som helst och vara hemma på en timme! =)


Nu ropar dammtrasan på mig!

Puss och hej

Av Anna Bergman - 3 februari 2009 14:24

Har just kommit hem från gymet. Idag körde jag kondition i 30 minuter och sedan lite axlar,mage och rygg! Har lite träningsvärk från igår kände jag så det fick bli lite lugnare på gymdelen idag:)


Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan ta mig lite mellanmål eftersom middagen blir lite senare idag då Anders har både träning och teori idag!


Vill även skicka ett stort grattis till min favoritfarbror som fyller år idag:) 

Av Anna Bergman - 2 februari 2009 12:36

Anders har nyss varit hem på lunch och jag ska snart ta mig i kragen och åka iväg och träna lite hade jag tänkt! Måste även hinna med att köpa och skicka iväg en present till min farbror som fyller år imorgon!


Förutom det så måste jag även fixa med lite papper och såna tråkiga saker innan Anders kommer hem från jobbet. Då blir det middag och kvällen kommer nog mest bara bestå av tv-tittande eller film! Anders kom hem klockan tre inatt och steg upp klockan sju för att gå till jobbet så jag antar att jag kommer ha en trött sambo här hemma ikväll! Förstår inte hur han orkar med det liv han lever. Jag skulle nog inte palla att gå till jobbet klockan åtta på morgon och inte komma hem förrän nio på kvällen igen ibland betydligt senare. Men men, har man intresset så fungerar det ju och det är bara för mig att gilla läget, stötta och ta tillvara på de timmar man hinner få tillsammans om dagarna =)

Av Anna Bergman - 1 februari 2009 23:15

Har just tittat fyrans niofilm, Beck-Skarpt läge. Och arg blir jag. Sjukt arg. Ni som inte sett den så handlar det om kvinnomisshandel. Kvinnor som blir halvt ihjälslagna för att maten inte var varm nog när männen kommer hem från jobbet. Nu var ju detta bara en film. Men det som skrämmer mig är att det verkligen existerar i verkligheten, och i stora mängder. ÅH. Förstår inte hur de är funtade i sin lilla hjärna när de ger sig på offren. Tur att det finns kvinnojourer och annan hjälp för dessa kvinnor som hjälp för att försöka ta sig ur detta helvete.


Nåja, nu ska jag iaf hoppa in i duschen, borsta tänderna, lägga mig i sängen och läsa lite i min bok innan John Blund hälsar på hos mig. Hos Kiddan har han varit för länge sedan iaf:)  Natti natti


Av Anna Bergman - 1 februari 2009 19:34

Sitter nu i soffan och tar det lugnt. Har kikat lite på tv, samtidigt som jag följt IFK:s match på datorn. Tyvärr blev det en förlust idag, men det gäller att ta nya tag och ladda om batterierna till på onsdag!


Idag har jag även skjutsat Elin till tågstationen, två gånger dock. Första tåget hon egentligen skulle åka med blev inställt och vi hann inte åka till nästa station. Så det var bara att åka hem igen och kolla när nästa tåg skulle gå och för Elin att boka en ny bussbiljett från Göteborg. Kan meddela att det var en väldigt glad och positiv Elin jag hade att göra med under sisådär en timmes tid här hemma;) Haha...hon är så rolig. Elin var rent ut sagt FÖRBANNAD. Men men, det löste sig till slut och nu vet jag att hon sitter på bussen till Linköping och är framme kring tiotiden iaf:)


Igårkväll var vi ett par stycken hemma hos mig och smaskade i oss ost och kex och lite annat smått och gott. Buzz och singstar var det vi aktiverade oss med under största delen av tiden också! Väldigt bra inköp har jag konstaterat att det där playstationet var!


 

 


Helgen har varit helt kanon. Väldigt roligt att Elin varit och hälsat på! Fick även ett trevligt besök av Amme som i detta läge sitter på flyget till Australien.


Anders har ju som sagt varit på bortamatch och kommer tyvärr inte hem förrän på morgonkvisten, så ikväll blir det en lugn kväll hemma i soffan som gäller för min del!

Presentation


Take the time to smell the roses...

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18
19
20 21 22
23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2009 >>>

Fråga mig

3 besvarade frågor

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards